Pomazánka s uzeným lososem a řeřichou
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve uvaříme vajíčka natvrdo.Pomazánkové máslo důkladně promícháme s kysanou smetanou.Bílou část pórku a mladé cibulky nakrajeme nadrobno.Ostříháme řeřichu.Lososa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo.Pomazánkové máslo důkladně promícháme s kysanou smetanou.Bílou část pórku a mladé cibulky nakrajeme nadrobno.Ostříháme řeřichu.Lososa…
Listy řeřichy dobře omyjeme a necháme okapat. Lososa nakrájíme na jemné proužky a olivy vypeckujeme a nasekáme najemno. Citrónovou šťávu dobře promícháme se smetanou,…
Řeřichu ostříháme, v sítku opláchneme a necháme okapat.Ve větším hrnci na dvou lžících sádla osmažíme nakrájenou uzeninu, kterou poté děrovanou naběračkou vybereme na…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, rozpulíme (nové nemusíme loupat), přidáme k nim smetanu smíchanou s pepřem, křenem a citr. štávou, kousky masa a řeřichu …
V míse smícháme česnek, sojovou omáčku, med pepř a polovinu oleje.Necháme 10 minut v klidu.Do velké pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme maso zprudka jej zatáhneme a…
Vejce si rozšleháme, přidáme sůl a pepř. Obalíme šmakoun a poté dáme do strouhanky. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila. Poté dáme na pečící papír a…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a prudce opečeme na lžící olivového oleje. Ke konci přidáme Tandoori masala, promícháme a odstavíme. Česnek prolisujeme a smícháme s…
Do misky nasypte mouku, přidejte špetku soli a přilijte 120 ml vody. Těsto promíchejte metlou a nechejte 15 minut odstát. Pokud je po odstátí tuhé a nepůjde rozetřít po…
Oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka zpěňte na másle. Když zesklovatí, přidejte nastrouhaný celer, osmahněte, zalijte vývarem nebo vodou a vařte do měkka.Sýr…
Nalaďte se na jaro touto svěží jarní polévkou. Polévka z mrkve lákavě voní čerstvými bylinkami a má jemnou chuť. Navíc ji na talíři dozdobíme sedmikráskami, takže vypadá…
Jáhly se řadí mezi lehce stravitelnou, výživnou a přirozeně bezlepkovou potravinu. Při jejich přípravě musíme dbát na pořádné propláchnutí, aby nebyly na chuti hořké. V…
Tento barevný salát vypadá krásně na pohled a potěší vás i svou chutí. Salát z křupavých ředkviček, papriky a sýra přelijete smetanou ochucenou hořčicí a posypete…
Řeřicha je poměrně rychle rostoucí bylina, kterou můžeme snadno pěstovat i doma za oknem. Je bohatá na vitamíny a zejména na jaře používána pro svou výraznou chuť. V…
Svěží směs listových salátů, bylinek a sladkokyselých ostružin zalijeme výraznou zálivkou, která kombinuje chutě citronu, octa, dijonské hořčice a bezového sirupu. Salát…
Bílky vyšleháme metličkou se solí a přidáme řeřichu. Na lehce vymazané pánvičce uděláme z vyšlehaného bílku omeletu. Vychladlou omeletu srolujeme a nakrájíme na proužky.…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Z vykoledovaných vajíček po Velikonocích je nejčastěji připravována pomazánka. Ale upotřebit je můžeme taky do tohoto pokrmu. Na jíškovém základu orestujeme ředkvičky,…
Tyto knedlíky jsou výbornou přílohou k pečenému masu, kuřeti a uzenému masu. Pokrájíme na kostičky 3 rohlíky( z druhého dne), nasypeme je do větší mísy.rozklepneme 1…
Z másla, tvarohu a smetany našleháme jemný krém, osolíme podle chuti a promícháme se zelenými lístky řeřichy. Pomazánka nejlépe chutná na tmavém pečivu.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej, nalijeme osolená vajíčka smíchaná s práškem do pečiva nebo sodou, pažitkou, na vejce nasypeme mozzarellu a sušená rajčátka. Smažíme…
Brambory a petržel nakrájíme na malé kostičky, mrkev na větší kusy a pórek na kolečka. Vše dáme vařit spolu s bylinkami do měkka. Poté vyndáme mrkev a brambory…
Namočený cícer uvaríme, ku koncu pridáme do vody soľ. Scedíme, necháme vychladnúť. Paradajky a cibuľu aj s vňaťou pokrájame, zmiešame s cícerom, pridáme olej, citrónovú…
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V misce promícháme s ostatními surovinami kromě jogurtu. Ten dáme na salát, až když jej budeme servírovat. Posypeme ještě trochou…
Bulgur zalijeme trochou vařící vody a necháme změknout. Poté přecedíme, necháme okapat a vychladnout.Potočnici natrháme na kousky. Okurku, rajčátka a papriku nakrájíme…
Pečeme s Ivou: Velikonoční zajíčci ozdobí každý sváteční stůl a potěší všechny koledníky. S jejich přípravou rády pomohou i děti.
Jak udržet jídlo na cestách v chladu? Pomůže obyčejná PET lahev i termoska, jen na to musíme myslet předem
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.