Horácké knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenHorácké knedlíky vařené v páře jsou jemné, měkké a hodí se nejen k pečeným masům. Při přípravě zužitkujete staré pečivo a vykouzlíte neotřelou přílohu, která vypadá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Horácké knedlíky vařené v páře jsou jemné, měkké a hodí se nejen k pečeným masům. Při přípravě zužitkujete staré pečivo a vykouzlíte neotřelou přílohu, která vypadá…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme ve formě na biskupský chlebíček, kterou vyložíme plátky slaniny…
Jemné telecí masíčko patří k velmi oblíbeným pokrmům. Nadívanou telecí kýtu můžete podávat jako sváteční hlavní chod, s bramborami nebo bramborovu kaší. V lahodné…
Jehněčí roláda plněná žampionovou nádivkou s cibulí a anglickou slaninou je lahodný pokrm, který se hodí pro všechny slavnostní příležitosti. Měkké a šťavnané maso je…
Sváteční kaldoun je tradiční česká polévka, která se často podává při slavnostních příležitostech. Její bohatá chuť vychází z kvalitního vývaru, nejčastěji z drůbežího…
nakrájet pečivo a maso na drobné kostičky. Do kastrolu nebo hluboké pánve stříknout trochu oleje, a na něm rozškvařit a opéci bůček. Přisypat rohlíky a společně…
Těstíčko: Sýr nahrubo nastrouháme, přidáme vejce, osolíme a umícháme hustší těstíčko. Rohlíky překrojíme a ještě podélně rozkrojíme. Na řezné straně je potřeme…
Nakrájíme rohlíky na kostečky, ovlhčíme mlékem a nálevem ze žampionů, a zatím odložíme. Změklé máslo, pepř, muškát a sůl vyšleháme se žloutky. Přidáme rohlíky,…
Mlieko, soľ, vajcia, na menšie kocky narezané špekáčiky a hrášok zmiešame. Rohlíky narežeme na kolieska a postupne ich ukladáme do zapekacej misky vymazanej maslom a…
Cukety omyjeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vydlabeme dužinu, abychom vytvořily "lodičky" a nepoškodily křehkou cuketovou slupku. Část tvrdé dužiny s peckami vyhodíme.…
Do vroucí vody dáme vařit uzené maso.Brokolici uvaříme v páře nebo ve vodě "na skus". Necháme ji vychladnout a mezitím si připravíme základ na knedlíky: krupičku dáme do…
Troubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto.Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, navlhčíme mlékem a necháme odstát. V pánvi rozehřejme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, plátky hub, osolíme a podusíme…
Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme.Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem,…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, necháme odležet.Krabí tyčinky rozmrazíme a dáme do robota rozsekat na drť spolu s cibulí.Potom v míse osolíme, okořeníme…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, necháme odležet.Krabí tyčinky rozmrazíme a dáme do robota rozsekat na drť spolu s cibulí.Potom v míse osolíme, okořeníme…
V malé misce si rozmícháme droždí se špetkou cukru a lžičkou vlažného mléka a troškou mouky. Nakrájíme rohlíky na kostičky. Ve vlažném mléku rozmícháme žloutek a…
Hřbet vykostíme, maso nakrájíme a kosti dáme vařit do osolené vody, abychom měli vývar na podlití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu, po chvíli přidáme…
Rohlíky nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Uložíme na studenou vymazanou pánev a dáme na sporák. Metličkou prošleháme vejce se smetanou a kořením.Zalijeme rohlíky a a…
Připravíme pekáček a vytřeme ho sádlem. Mleté maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka.Vejce rozšleháme se smetanou, bylinkami a…
Králíka lehce osolíme. Nakrájíme na kostičky rohlíky, přidáme 2 dl mléka, žloutek, muškátový oříšek, sůl, pokrájená kuřecí játra a petržel, anglickou slaninu a sníh z…
Způsobů přípravy rolád je nepřeberné množství. V tomto receptu vám přinášíme kuřecí maso plněné nádivkou z goudy, šunky nebo moravského uzeného a samozřejmě, rohlíku.…
Velmi oblíbená pomazánka, která se svého času dělávala i na chlebíčky, podobně jako třeba celerová. Je zdravá, svěží, plná vitamínů a uvítají ji jak dospělí, tak pro…
Rybí hrachová polévka je prý recept staročeský. Je to vydatná polévka s máslovou jíškou, jemně voní rybami i hrachem, doplňuje ji kořenová zelenina a kousky rybího masa.…