Zapečené rohlíky se salámem
Recept ještě nebyl hodnocenOpravdu silně vymažeme pekáček, který vyložíme rohlíky pokrájenými na kolečka, o síle do 1 cm. Takovou vaničku z nich uděláme.Na to na kostičky pokrájeny salám, na něj…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opravdu silně vymažeme pekáček, který vyložíme rohlíky pokrájenými na kolečka, o síle do 1 cm. Takovou vaničku z nich uděláme.Na to na kostičky pokrájeny salám, na něj…
Pečivo nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem a necháme rozmočit, přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr, najemno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, 2 vejce,…
Ve vývaru (můžeme přidat i kořenovou zeleninu a bouquet garni) uvaříme maso doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru a pak ho na drobno…
Spařené rozinky namočíme do rumu. Nakrájíme rohlíky na půlkolečka, vložíme do misky. Zaléváme mlékem a zasypeme lehce vanilkovým cukrem. Rohlíky by měly být vláčné, ne…
Na pánev dáme sádlo, ale může být i olej a na drobné kostičky nakrájenou slaninu, kterou necháme trochu povolit. Pak k ní přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, obojí…
Kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na tuku rychle opečeme, vyjmeme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na tuku zpěníme dorůžova. Sejmeme z ohně, přidáme…
Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle.V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a na rozehřátém oleji s granulovaným česnekem je osmažíme do zlatavé barvy.Všechnu zeleninu očistíme. Půl papriky nakrájíme na drobné…
Důkladně očištěné hlavy a oškrábanou kořenovou zeleninu uložíme na plech s vyšším okrajem. Přidáme cibuli, dva tenčí plátky másla a dáme nepřikryté do trouby vyhřáté na…
Do většího hrnce dáme vařit vodu, přidáme koření, vložíme uzené maso a vaříme doměkka. Vývar by byl silnější, kdybychom maso dali do studené vody, ale uzené, které…
Zapomenutý recept našich babiček. Ty dokázaly vyčarovat dobrotu ze všeho, co bylo doma po ruce. Navíc konzumace máku je též velmi zdravá. ️Obsahuje až 12x více vápníku…
Plněné papriky, rajská omáčka a těstoviny. Klasické jídlo v inovativní podobě. Vše pečeme společně v jednom pekáčku a díky tomu jsou maso i těstoviny velice šťavnaté a…
Plátek dušené kotlety podávaný s výpekem ochuceným špekem a cibulí chutná výborně s bramborovým knedlíkem. Ten ochutíme trochou pažitky nebo petrželky, díky které…
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Tyto výborné masové kuličky plněné mozzarellou připravíme v pomalém hrnci spolu s nakrájeným zelím a karotkou. Maso potíráme pikantní marinádou z chilli omáčky a mleté…
Horkovzdušná fritéza umožní přípravu smažených dobrot s minimem nebo dokonce úplně bez použití oleje. Krutony ze staršího pečiva jsou stejnoměrně opečené, krásně křupou…
Velikonoční nádivka je jedním z oblíbených tradičních jarních pokrmů. Říká se jí také hlavička a nikdy nechybí na svátečně vyzdobeném velikonočním stole. Je dokonale…
Chutné placičky připravené ze zbylých rohlíků, vajec, trochu uzeniny a výrazné jarní bylinky – medvědího česneku. Udělají radost jako rychlá svačinka nebo i lehká večeře…
Snadná příloha se vždycky hodí. Knedlíky mají z hrnku hezký tvar, sníh z bílků jim dodá nadýchanost a rohlíkové krutonky výbornou chuť po másle. Příprava není složitá,…
Šťavnatá dobře ochucená sekaná bude chutnat ještě lépe, když do ní přidáme trochu nasekaného špenátu. Díky němu bude i pěkně vypadat na talíři. Podávat ji můžeme třeba s…
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou…
Žemlovka či zemlbába je klasické sladké jídlo, které si řada z nás spojí se vzpomínkou na školní kuchyni. Tentokrát ji ochutíme trochou kakaa. Díky šťavnaté náplni z…
Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky okouzlí vaše strávníky nejen na Vánoce. Avšak právě na ty nesmí rybí polévka na svátečním stole chybět. Její příprava…
Na slavnostní tabuli pro zarputilého masožravce připravte masový dort. Není složitý na přípravu a oslavenci udělá určitě větší radost, než jeho sladká obdoba z cukrárny.…
Holka u plotny radí: Jak na vídeňské vanilkové rohlíčky? Jednodušší tvarování usnadní práci, pomeranč těsto krásně provoní
Arnold Schwarzenegger si výjimečně dá vídeňský řízek, většinou ale jí veganská jídla a miluje dýňovou polévku
5 skvělých možností, jak využít červenou řepu: Jemná polévka, zdravá pomazánka nebo šťavnaté karbanátky ozvláštní jídelníček