Pleteme vánočku jednoduše - pro začátečníky
Recept ještě nebyl hodnocenŠtědrý den nelze začít jinak než sladkou snídaní s nadýchanou vánočkou. Vánoce bez ní si snad nikdo neumí představit, neboť je královnou vánočního pečení. Vyzkoušejte ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Štědrý den nelze začít jinak než sladkou snídaní s nadýchanou vánočkou. Vánoce bez ní si snad nikdo neumí představit, neboť je královnou vánočního pečení. Vyzkoušejte ji…
Pokud chcete, aby se těsto na závin krásně vyvalovalo, přidejte do něj lžíci octa, tak jako v tomto receptu. Závin můžete naplnit třeba strouhanými jablky, plátky hrušek…
Nejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučenýma rukama pak těsto rovnoměrně "rozplácáme" na vymazaný a vysypaný hlubší…
Lahodný pudinkový koláč, s kousky jablek, rozinkami a piškoty, vás ohromí svojí báječnou chutí. Koláč, provoněný skořicí, připravíte jednou a vaši strávníci se jej budou…
Křehký linecký koláč s lahodnou jablečnou náplní plnou rozinek a vlašských ořechů a křupavou drobenkou se bude skvěle vyjímat na vaší slavnostní tabuli. Ale i obyčejné…
I obyčejný biskupský chlebíček z tvarohu, pocukrovaný moučkovým cukrem, může být hvězdou slavnostního stolu. Nakrájejte jej na řezy, aby vynikla struktura sekaných…
Jednoporcové vánočky se hodí v adventním čase. Ať už pro kolegy z práce, kamarády, návštěvu příbuzných, nebo jen tak pro radost. Určitě je můžete připravit chvilku…
Lité perníky jsou oblíbená snídaně i svačinka. Rychlá příprava, chutnost a možnost obohatit těsto vloženými přísadami z nich dělá favority v mnoha rodinách. S rozinkami…
Náplň pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Čistú utierku namočíme do studenej vody a vyžmýkame. Rozložíme ju na dosku. Ryžový papier ukladáme na vlhkú utierku…
Jednoduché lité těsto dvou barev doplněné tvarohem zvládne i naprostý začátečník. Moučník je chutný a díky tvarohu a rozinkám i šťavnatý. Není třeba ho dále vylepšovat,…
Jáhly spařte dvakrát vroucí vodou. Vsypte je do hrnce, přidejte mléko, vodu, špetku soli a přiveďte k varu.Jáhly vařte cca 10 minut doměkka a nakonec je nechte 5 minut…
Šlehačková bábovka je přesně ten typ moučníku, který byste bez váhání měli vyzkoušet. Dokonalé spojení nadýchaného měkoučkého těsta s voňavými křupavými ořechy chutnají…
Orechy a hrozienka posekáme nadrobno. Zmiešame ich so Salkom, orechami, vanilkovým cukrom a rumom.Z čokolády a tuku pripravíme polevu (rozpustíme vo vodnom kúpeli).Do…
Vše řádně promíchat, nalít do vymazané a vysypané formy a upéct. Po upečení lze polít libovolnou polevou, nebo pocukrovat (ale není nutné).
Zaděláme kvásek - mléko ohřejeme s cukrem, do něj rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, dáme žloutky, osolíme a vlijeme olej a nakonec…
Těsto zaděláme a necháme vykynout v pekárně. Pak ho "vykutálíme" do mísy a necháme zakryté igelitem ještě nejméně 1 hodinu kynout. Je to trošku těžší těsto, které chce…
Olejové koláčky, plněné tvarohem a rozinkami, s povidly na vrchu a křupavou posypkou, můžete upéct při jakékoliv zvláštní příležitosti nebo jen tak, když na ně zrovna…
Změklou Heru na pokojovou teplotu nejdříve trochu rozmíchat samotnou, přidat změklé sádlo a po chvíli moučkový cukr a žloutky. Vše umíchat do pěny. Míchání trvá dlouho.…
Toastové chleby velmi tence namázneme máslem (nebo dáme do prostřed tenoučký plátek), posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na půlku toastových chlebů poklademe…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto.Rozdělíme ho na tři díly a vyválíme tenké pláty.Pláty posypeme strouhankou, rozložíme strouhaná jablka, posypeme…
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta…
Bábovka je pomyslnou královnou moučníků. Připravte si s našim receptem dvoubarevnou jablečnou, která je právě díky nastrouhaným jablíčkům dokonale vláčná a šťavnatá. Do…
Cuketové lodičky, placičky nebo grilovaná cuketa. Točíte v kuchyni stále dokola stejné recepty a cuket pořád neubývá? Zkuste je zužitkovat v moučníku. Jednoduchá buchta…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Mrazu jde vzdorovat vhodným jídlem: Skvěle se hodí ovesné vločky, polévka, banán nebo něco pikantního
Smažené nudle se zeleninou a tonkatsu omáčkou: Asijské jídlo s omáčkou sladko-pikantní chuti a ovocným nádechem
Tajemství štíhlé postavy princezny Kate: Malé porce, hodně syrové zeleniny a speciální zelený nápoj k snídani