Laň na rozmarýnu a červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si naložíme maso, nejlépe dva dny předem. Maso si nakrájíme na kousky, ze všech stran okořeníme, prosypeme česnekem nakrájeným na plátky a zakápneme olejem.…
Očištěné líny osušíme, důkladně prosolíme. dovnitř ryby dáme šťávu z limetky, posypeme indickým kořením. Na závěr poprášíme lehce hladkou moukou. Vložíme do pekáče,…
Maso očistíme. V misce rozšleháme hořčici, citronovou kůru, prolisovaný česnek, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Marinádu naneseme na maso a necháme 30 minut…
Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Pečený bůček, to je chuťovka, která zasytí i ty nejhladovější chlapy. Šťavnaté maso s kůrčičkou je dochuceno kořením a čerstvými bylinkami. Ke správnému propečení…
Naprosto dokonalé lenivé kuře je kombinací kuřete na stojánku a kuřete s přílohou z jednoho pekáčku. Peče se v bábovkové formě i s přílohou z brambor, cibule a dýně…
Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké. Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na…
Kýtu očistíme. Slaninu nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme a ke každému klínku slaniny přidáme půlku podélně rozkrojeného…
Fondantové brambory jsou brambory oloupané a nakrájené na válečky, opékané na oleji nebo másle z obou stran na pánvi a poté orestované na másle a vývaru. Výsledkem jsou…
Pokud máte rádi česnek a kořeněná jídla, zkuste kuřecí maso proložit uzeným, přidat bylinky a zasypat spoustou cibule a česneku. Šťávu z cibule doplněnou uzeným vývarem…
Králičí maso očistíme, omyjeme a zlehka osušíme.Maso osolíme, posypeme kmínem, proložíme bylinkami, pokapeme olejem a necháme nejlépe přes noc odležet do chladna - stačí…
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme těsto a necháme vykynout, pak rozdělíme na dva díly, každý lehce vyválíme do kruhu, rozdělíme na 8 dílků.Z širší…
Do hrnce dáme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu ( pár plátků poneháme na hotovou polévku), přidáme pokrájenou cibuli a zpěníme. Poté přimícháme rajčatový protlak…
Hermelíny podélně rozřízněte na poloviny a lžičkou vydlabejte středy.Vydlabaný obsah v misce promíchejte s nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem…
Já většinu kynutých těst nechávám na domácí pekárně, taktéž tomu bylo i dnes. Nejprve nalijeme vodu, pak přisypeme prosátou mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Zapneme…
Kuracie prsia nakrájame na hranolčeky, očistený cesnak nakrájame na plátky, ošúpanú cuketu nakrájame na tenšie kolieska.Na rozpálenom oleji opečieme kura. Keď sa…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší kusy.Ve větší pánvi zahřejeme olej a na něm orestujeme cibuli a česnek.Přidáme kroupy a rozmarýn, opečeme a přidáme…
Všechny suroviny dáme do pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Hotové těsto by mělo zdvojnásobit objem - pokud tomu tak…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
Lahodný květák vynikne v tomto dobrém jídle. Jeho chuť zvýrazníme opékáním, díky kterému bude příjemně křupavý a zlatý. K dochucení použijeme trochu chilli. Vše spojíme…
Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z…
Opláchnutá rajčata nakrájíme na plátky 2cm silné. Cibuli nakrájíme na plátky 1cm silné. Do každého cibulového plátku zasuneme párátko, aby cibule držela pohromadě a…
Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso. Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do…
Bramboráky trochu jinak: Židovské latkes jsou díky jedné ingredienci úžasně křupavé a nejlépe chutnají s jablečnou omáčkou
Stále spolu dokola! Zrzavá holčička z reklamy se zlatým prasátkem hraje opět v reklamě na Kofolu
Karbanátky z růžičkové kapusty: Šťavnaté kapustičky ve směsi ochuceného masa doladí k dokonalosti pikantní omáčka