Grilované steaky z vepřové krkovičky
Recept ještě nebyl hodnocenSteaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Nakrájíme cibuli a polovinu česneku. Obojí zpěníme na másle, přidáme mouku, uděláme jíšku, zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.Rukolu umyjeme, nasekáme a přidáme do…
V míse smícháme mouky s vejcem a špetkou soli. Na vále vypracujeme TUHÉ těsto. (Každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.) …
Těstoviny uvaříme v horké osolené vodě podle návodu na obalu. Pažitku a rajčata nakrájíme nadrobno. Ve větší pánvi necháme zredukovat smetanu na polovinu, přidáme…
Krevety zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte.Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem,…
Z 60 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Smícháme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbytek vody a olej. Vypracujeme těsto, lehce poprášíme moukou dáme do…
Šikmým řezem ukrojíme z bagety 4 delší plátky, silné asi 1 cm, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme v troubě. Připravíme dresink - do medu, hořčice, balsamica,…
Z filetů slijeme olej, vložíme do misky a vidličkou rozmělníme. Vajíčka oloupeme, nastrouháme a přidáme k rybě. Osolíme, ochutíme hořčicí a křenem, vše promícháme s…
Nejdříve ze všeho zapneme troubu, aby se nám stihla rozehřát na 200 stupňů. Ingredience na těsto (kromě vody) dáme do mísy a hněteme. Vodu přidáváme postupně, po…
Zapneme troubu na 180 °C. Krůtí maso nakrájíme na 3 plátky a přes fólii rozklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Na každý plátek položený na alobal dáme nakrájenou…
Uvaříme natvrdo vejce ve formě podle návodu. Pokud formu nemáme, uvaříme vejce klasickým způsobem a po uvaření zchladíme a oloupeme.Ve vodě opláchneme polníček a rukolu,…
Pečené maso, knedlík a omáčka je taková klasika české gastronomie. Nejen sváteční oběd můžete připravit s našim receptem. Vepřové maso upečeme spolu se zeleninou na…
Pečené maso, knedlík a omáčka je taková klasika české gastronomie. Nejen sváteční oběd můžete připravit s našim receptem. Vepřové maso upečeme spolu se zeleninou na…
Rukolu můžeme využít v kuchyni i jinak než jako oblohu pokrmů zasyrova. Zkuste třebas polévku. Jemný krém se smetanou a zlatavými korunky vám zachutná a rádi si chuťový…
Lavaš je nekynutý, tenký, bílý chléb původem ze střední Asie, který vlastně konkuruje španělským tortillám. V tomto receptu jej naplníme bezmasou směsí z uvařené čočky,…
Carpaccio je oblíbený italský pokrm. Kromě klasické verze z hovězího masa můžeme vyzkoušet i tuto variantu, kterou připravíme z parmské šunky a podáváme s plátky žlutého…
Tento salát je plný chutí a živin, ideální pro všechny, kdo hledají lehké a zdravé jídlo. Jemně nasládlá chuť červené řepy se skvěle doplňuje s lehce oříškovou quinoou,…
Z avokáda nejčastěji připravujeme guacamole. Pokud však chceme změnu, můžeme avokádu dopřát jiné chutě a zkusit z něj tento tataráček. S rukolou, šťávou z limetky a…
Játra umyjeme, nakrájíme. Cibuli a kapii taky nakrájíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo, přidáme cibuli a kapii a játra. Dělejte to opravdu na sádle a jenom chvíli, asi…
Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu…
Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, 2/3 připraveného rozmarýnu a pořádně v ruce prohněteme. Uplácáme kuličky, které…
Omyté kuličky vína přepůlíme, sýry nakrájíme na proužky nebo kostky. Salát natrháme na kousky a vše lehce promícháme.Mandle opražíme na troše oleje do zlaté barvy. Pořád…
Rozehřejte troubu na 200°C.Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte.Připravte velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou…
Rukolu, může být i trochu zvadlá nakrájíme na drobno. Smícháme tvaroh se smetanou a rukolou. Ořechy můžou být trochu na hrubo, aby v pomazánce křupaly. Dochutíme a…
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
MasterChef Česko 2022: Sladké moučníky mohou být základem slaných jídel. Je libo frgál se zelím a slaninou nebo vdolky s rajčaty?
Vejmrda neboli jablečný křen se na podzim skvěle hodí: Dva způsoby, jak připravit tradiční české jídlo