Honzíkovy "motánky" se skořicí, ořechy a hruškami
Recept ještě nebyl hodnocenSkořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná…
Nasládlá vůně hrušek a skořice linoucí se po domě láká k zasednutí do křesla se šálkem dobrého čaje, kusu koláče a knihou. I takhle může vypadat pozdní podzimní…
Rychlé a jednoduché koblížky pro všední i sváteční den, když máte chuť na něco sladkého, ale nemáte čas dělat kynuté těsto, nebo vám doma došlo mléko. Vyzkoušejte tohle…
Máte chuť na nějakou tu mlsku? Tvarohový pohár je jednoduchý, rychlý a vždycky udělá radost. Do šlehačky vmícháte strouhanou čokoládu a pak už je vrstvíte piškoty, ovoce…
Potřebujete prohřát po dni na sjezdovce? Nebo si chcete posedět u výjimečného nápoje s přáteli? Stačí pár surovin a den se může stát hezčím. Grog nemusí být jen nudný…
Drobný dezert k sváteční kávě nebo dobroty na efektním tácu při rodinné oslavě. To jsou sezónním ovocem a chutným čokoládovým krémem naplněné křehké košíčky. Džem s…
Smažené koblížky z tvarohového těsta jsou jednoduché na přípravu. Smíchejte řidší těsto a pak už jen smažte přibližně stejné kousky. Ty obalte v cukru a začněte v klidu…
Nejprve připravíme náplň. Smícháme kokos, strouhané piškoty, moučkový a vanilkový cukr. Přidáme vejce, rum, citronovou šťávu, povolené máslo a vše smícháme.Těsto…
Kávový mazanec je nenápadný moučník s hořkou čokoládou a pikantně kyselými tečkami sušených brusinek nebo višní. Po použitých surovinách výrazně voní i chutná, všechny…
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránku stačí uvázat…
Višně umyjeme a vypeckujeme. Přidáme vše ostatní, promícháme a necháme 10-20 minut odležet. Občas zamícháme. Pak lehce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit.Můžeme…
Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky. Má příjemně nakyslou chuť, je vláčný a uvidíte, že se po něm jen zapráší…
Beránek jako symbol Velikonoc by na svátečním stole neměl chybět. Tento je z klasického těsta s máslem, kapkou rumu a voní po vanilce. Po upečení jej můžeme jen…
Beránek nesmí na Velikonoce jako tradiční symbol chybět. Vyzkoušejte tuto verzi s vlašskými ořechy a hořkou čokoládou. Beránka navíc provoní trochu rumu. Beránek s…
Čerstvě upečené šátečky z kynutého těsta rozvoní váš domov. Uvnitř se skrývá lahodná tvarohová náplň a po upečení je můžeme potřít směsí másla, cukru a rumu. Věřte, že…
Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…
Dobrý, kynutý, dozlatova upečený mazanec s vůni rumu, chutí rozinek a mandlí si můžete upéct nejenom o Velikonocích, ale i ve tvaru vánočky na Vánoce. Nebo může potěšit…
Krásně ozdobený barevný beránek, politý čokoládou, který udělá velikonoční radost nejenom dětem. Pokud vám těsto zbyde, můžete ho upotřebit ještě do malých formiček…
Vláčnost tohoto velikonočního beránka nám zajistí vyšlehaný sníh z bílků. Ten opatrně vmícháme do směsi vyšlehaných žloutků s moukou, cukry a dalšími surovinami. Zároveň…
Dezert z piškotů a pudinkového krému poklademe hroznovým vínem, potřeme kakaovou polevou a po ztuhnutí podáváme ozdobený šlehačkou a ovocem. Dezert zaujme krásným…
Jedním ze symbolů Velikonoc je tradiční beránek. Receptů na něj existuje opravdu nespočet a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos připravit beránka z jablečného…
Milovníci máku ani o Velikonocích nemusíte být ošizeni o svoji oblíbenou surovinu! Velikonočního beránka snadno připravíte z tvarohového těsta s přídavkem máku. Díky…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Klasiky ze školní jídelny: Jak vyrobit stravitelnou UHO?
Jak na dokonalé plněné ořechy: Podle tradičních receptů na těsta i krémy se tohle cukroví vždycky povede