Sirup z rýmovníku
Recept ještě nebyl hodnocenRýmovník můžete mít jako pokojovou květinu, kterou skvěle využijete i v kuchyni. Když je sezóna chřipek a nachlazení v plném proudu, nepříjemné příznaky nám pomůže…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 341 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rýmovník můžete mít jako pokojovou květinu, kterou skvěle využijete i v kuchyni. Když je sezóna chřipek a nachlazení v plném proudu, nepříjemné příznaky nám pomůže…
Rýmovník (Plectranthus argentatus) je rostlina, která se stále více dostává do obecného povědomí. Jedná se totiž o účinnou léčivku, jež pomáhá především při dýchacích…
Přidejte do své domácí lékárničky skvělý rýmovníkový med. Má blahodárné účinky, zbaví Vás rýmy a nachlazení. Jeho příprava je snadná a potřebujete jen pár ingrediencí.…
Rýmovník je nenáročná bylina, která je snadná na pěstování a velmi rychle roste. Její listy můžeme zpracovat jako sirup, který využijeme do čaje, do kaší, nebo jako…
Lístky rýmovníku opláchneme, nakrájíme (aby listy pustily šťávu) a dáme do mísy. Přidáme oloupanou, odpeckovanou a na plátky nakrájenou limetku. Vše zalijeme vroucí…
Lístky rýmovníku lehce propláchneme. Vložíme do hrnce, přidáme na kolečka nakrájený a oloupaný citron nebo bio citron i s kůrou a zalijeme převařenou vodou. Necháme 24…
Nejdříve rozmixujeme ve vodě rýmovník, potom postupně ovoce a nakonec med.
Meruňky omyjeme, osušíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Prosypeme je cukrem a necháme chvíli stát. Směs zahříváme, přidáme malinko vody a přivedeme k varu…
Nejdříve rozmixujeme rýmovník s vodou, potom přidáme rybíz, jahody a nakonec med.
Jak nakupovat, skladovat a zpracovávat rajčata: Tipy, které se hodí, když nemáte zahradu
Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí
Jak udělat z tvrdých rohlíků a oschlých koláčů zase čerstvé pečivo? Pomůže voda, mikrovlnka i papírová utěrka