Vepřová kotleta se slaninou a rýží
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové kotlety naklepeme, okořeníme dle chuti a dáme zprudka udělat společně s jemně nakrájenou cibulí.Podusíme do měkka a na pánvi orestujeme 8 platků libové slaniny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové kotlety naklepeme, okořeníme dle chuti a dáme zprudka udělat společně s jemně nakrájenou cibulí.Podusíme do měkka a na pánvi orestujeme 8 platků libové slaniny…
Uvařenou rýži dáme na rozloženou řasu aby nám zbyl kus přibližně 1cm bez rýže. Rýži pevně přitiskneme k řase a na ní libovolně naskládáme zeleninu kterou nakrájíme na…
Jasmínovou rýži nejprve propláchneme ve vlažné vodě (musí být vlažná, ne horká, ne studená).V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme odkapanou rýži a za středního žáru asi 3…
Do misky dejte jogurt, papriku, tandoori masalu, mleté chilli, zázvor, česnek a římský kmín a dobře promíchejte. Do velké mělké skleněné nebo keramické misky dejte…
Rýži klasicky uvaříme, poté slijeme vodu a vmícháme vejce, jogurt, 1,5 rozmačkaného banánu, chia semínka, med, skořici a celozrnnou mouku. (Dosladíme dle chuti). Těsto…
Připravíme marinádu do střední misky, maso nakrájíme na stejně velké kousky a naložíme do marinády, důkladně promícháme a dáme do chladu cca 3 hodiny odležet.Mezitím…
Čerstvé mořské plody propereme, přebereme lstury, aby nebyly špatné plody vevniř a byly poživatelné. Rajčata a papriky spaříme, odděláme slupky a nakrájíma na kostičky.…
Rýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou ( 1 díl rýže : 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka. Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka…
Na pánvi rozpálíme olej, krevety máme buď chlazené nebo necháme rozmrazit a zbavíme pomocí ubrousku přebytečné vody, poté vložíme na pánev, osmahneme z každé strany asi…
Rýži uvaříme al dente (nesmí být úplně měkká, hlavně ne převařená).Do misky mezitím dáme 4 polévkové lžíce kukuřice, hrášku (já jsem měla obojí Bonduelle) a 4 lžíce…
Nakrájíme na malé kousky vepřovou panenku. Přidáme vajíčko, škrob, česnek, majoránku, kari a sůl. Vše následně důkladně promícháme a necháme odležet (alespoň několik…
Potřebujete-li uvařit pro človíčka některé z prvních "pořádných jídel", určitě vymýšlíte aby bylo lehce stravitelné a přitom hodnotné. Vyzkoušejte rýžové muffiny s…
Toto jídlo z rýže, čočky a zeleniny hraje všemi barvami a díky použitému koření krásně voní. Kromě restované zeleniny, chilli papričky a zajímavé kombinaci koření…
Krůtí prsa nakrájíme na kostky a vetřeme v oleji rozmíchané koření Tandoori masala a necháme odležet. V misce rozšleháme 2 celá vejce, přidáme 2 lžíce solamylu, sůl…
V misce smícháme rajský protlak, sójovou omáčku, česnek ,citrónovou šťávu a cukr.Maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky se směsí, vše promícháme.Na rozpáleném oleji…
Maso omyjeme, rozpůlíme (pokud jsou prsa silná), na oleji mírně z obou stran osmažíme, přidáme bujón, koření a zalijeme vodou.Necháme dusit, dokud maso není téměř měkké,…
Na pánvi rozpalte olej a přidejte na proužky pokrájené cibule. V momentě, kdy zrůžoví, vmíchejte kari pastu. Po dalších 2–3 minutách vlijte do pánve kokosové mléko a…
Rýži zalijeme 1:2 množstvím vody a vaříme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou. Mrkev očistíme, nakrájíme na půlkolečka a uvaříme ve vodě do měkka. Rajčátka…
Čočku, oba druhy rýže, hrachové vločky a sušenou zeleninu uvaříme v 2-násobném množství osolené vody, do které přidáme lžičku oleje - na mírném ohni dusíme do vstřebání…
Rýži uvaříme v rýžovaru nebo klasicky dle návodu na obalu. Na teflonové wok pánvi rozehřejeme mraženou zeleninu, přidáme natrhané kousky masa bez kůže, rozšlehaná vejce…
Rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu na obalu.Otevřeme skleničku s rajčaty, nakrájíme cuketu i žampiony na tenké plátky, cibuli na měsíčky... Na pánev slijeme…
Dáme vařit rýži dle našich zvyklostí.Smícháme citronovou kůru, trošku šťávy, šalvěj, papričku a česnek v malé mističce a necháme chvíli odležet. Prsa osolíme, opepříme a…
Kuřecí prsa pokrájíme na nugetky a necháme 24hod marinovat. Druhý den si na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a jemně nastrouhaný zázvor.…
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Sedm nejlepších pomazánek pro rychlé večeře: Legendární vajíčková klasika, ale také liptovská s ančovičkami a kapary
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům