Sladká rýže se sušeným ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenRýži si uvaříme dle návodu. Mezitím si v misce smícháme oba dva jogurty (každý může dát dle vlastní chuti.. popř. i tvaroh), přidáme perníkové koření, sušené jablka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži si uvaříme dle návodu. Mezitím si v misce smícháme oba dva jogurty (každý může dát dle vlastní chuti.. popř. i tvaroh), přidáme perníkové koření, sušené jablka,…
Rýži zalijeme 2x větším množstvím vody a vaříme ji do měkka. Během vaření doléváme vodu dle potřeby. Mrkev nakrájíme na půlkolečka a dáme ji vařit do měkka. Mezitím…
Obě mrkve očistíme, jednu nakrájíme podélně na tenké plátky a druhou na malé kostičky. Stonky řapíkatého celeru zbavíme vláken a nakrájíme na kostičky, cibuli na…
Očistit a omýt papriky.Připravit náplň: usmažit cibulku dorůžova, po vychladnutí smíchat s mletým masem, solí, pepřem, bylinkami, petrželí, libečkem, vejcem a vařenou…
Uvaříme rýži: na troše olivového oleje zarestuji propláchnutou rýži, osolím. Poté zaliji vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Vařím, dokud se voda nevypaří a rýže…
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.Připravíme okurku. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme…
V hrnci rozehřejte kokosový olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji opékejte dozlatova. Ztlumte a přidejte rozmačkaný česnek, kari pastu, římský kmín a asi minutu…
Slaninu nakrájíme na plátky, šalotku a česnek na kolečka, cuketu a kapii na proužky.Pragandu smícháme s prolisovaným česnekem a pečlivě vetřeme po celé ploše do masa i…
Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř.Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta. Z citronové trávy použijeme…
Voňavá a lepkavá jasmínová rýže se skvěle hodí na přípravu asijských jídel a díky lepivosti se dobře jí hůlkami. Jak ji ale připravit, aby byla tak dobrá jako z…
Jídla s chutí Asie mají u našich strávníků čím dál víc příznivců. Jednoduchá a rychlá příprava, dostupné suroviny a většinou i chutný výsledek. Zkuste též tuto variaci…
Jistě netradiční kombinace chutí dosáhne toto pečené kuře. Plátky másla, které vložíme pod kůži kuřete, proložíme lístky čerstvé šalvěje. Před pečením pak doplníme ještě…
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Sedm nejlepších pomazánek pro rychlé večeře: Legendární vajíčková klasika, ale také liptovská s ančovičkami a kapary
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům