Uzená polévka na pórku
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchá a přitom výborná bude polévka z uzeného masa. Trochu pórku a předem uvařené rýže z ní udělá skvělý první chod vašeho nedělního menu. V polévce oceníte určitě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchá a přitom výborná bude polévka z uzeného masa. Trochu pórku a předem uvařené rýže z ní udělá skvělý první chod vašeho nedělního menu. V polévce oceníte určitě…
Další recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Využijte síly mladých jarních kopřiv a uvařte si výbornou polévku. Dodá vám vitalitu, vitamíny a pročistí krev. Pokud jako vložku použijete rýži, brambory, nebo jí…
Chřest se slaninou je skvělá dvojice, co se spolu chuťově doplňuje. My k nim přidáme ještě uvařenou a máslem zjemněnou rýži. Připravíme tak lehký a jednoduchý pokrm,…
Další ze skvělých nápadů na jídlo z jednoho hrnce, které je rychle připraveno. Podávat ho můžeme třeba k večeři. Rýže a uzená kuřecí stehna jsou dušená na bílém víně a…
Máte chuť na rýži, nebo vám doma uvařená rýže zbyla a přemýšlíte, jak ji zužitkovat? Stačí přidat trochu zeleniny nebo chřestu, pár žampionů a kousky masa. Rázem máte…
Vyzkoušejte ozvláštnit běžnou přílohovou rýži přidáním kukuřice a medvědího česneku. Jednoduché, ale opravdu lahodné. Rýži si nejlépe vychutnáte v kombinaci s pečeným…
Jarní polévka, z kořenové zeleniny a kedlubnu, má intenzivní chuť a opravdu dokáže postavit na nohy. Lžíce kurkumy dodá polévce ten správný šmrnc. Nezbývá jen, než se s…
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…
Jednoduché, rychlé a výborné jídlo pro chvátající připravíte podle našeho receptu. Během slabé půlhodinky máte hotovo. Zužitkovat můžete přebytky uvařené rýže i čerstvou…
Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také bohatá na vitamíny a minerály, což z ní činí skvělou volbu pro celou rodinu. Tento jednoduchý, ale výživný recept je…
Jednoduché, vpravdě pondělní rychlojídlo, je "čočkorýže"cibulkou a uzenou slaninou. Doplňte ještě porci na talíři nakládanou sladkokyselou zeleninou a oběd, nebo sytá…
Tato polévka připravená z uzeného vývaru krásně voní. Přidáme do ní i řapíkatý celer, který připravíme na páře, aby si zachoval vitamíny a svěží chuť. Trochu pikantnosti…
Krásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…
Naše babičky jsou studnicemi vyzkoušených receptů na kterých si pochutná celá rodina. Čerstvé kedlubny můžete vydlabat, naplnit masovou směsí a zapéct. Vašim strávníkům…
Cuketu zapečenou s rajčaty, sýrem a rýží ocení nejen vegetariáni, ale zachutná také milovníkům masa. Do sytého pokrmu upotřebíte úrodu čerstvé zeleniny. Příprava není…
Připravte si lehkou a výživnou cuketovou polévku, která spojuje silný vývar s krémovou texturou. Je rychle hotová, jednoduchá na přípravu a sýr její chuť ještě vylepší.
Rizoto podle tohoto receptu není to pravé italské, ale naše, české. Na vynikající chuti to ovšem nic nemění. Orestované čerstvé houby a cukety, podušené na jarní cibulce…
I bez mléka můžeme připravit rýžovou kaši, kterou pak dle našich chuťových zvyklostí, můžeme ochutit skořicí a cukrem. Snadný a jednoduchý pokrm lehce zasytí, pokud kaši…
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité…
Řapíkaté rizoto z kuřecí polévky je dokonalým spojením dvou oblíbených jídel do jednoho chutného pokrmu. Využití kuřecího masa z polévky jako základu dodává rizotu…
Vegetariánské rizoto se zeleninou má díky ghí máslovou chuť i vůni a díky přidaným taveným sýrům je krásně krémové. Bylinky dodávají pokrmu úžasné aroma. Tento snadný…
Zapečené mleté maso s rýží, lilkem a rajčaty je sytý a chuťově bohatý pokrm, který kombinuje šťavnaté mleté maso s jemným lilkem, voňavou rýží a sladkostí zralých rajčat…