Pestrá rýže
Recept ještě nebyl hodnocenKrásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krásně barevné, voňavé a lákavé jídlo vznikne spojením rýže, kuřecího masa a zeleniny. Nejprve maso naložíme do marinády z koření a teriyaki omáčky, poté orestujeme a…
Připravte si lehkou a výživnou cuketovou polévku, která spojuje silný vývar s krémovou texturou. Je rychle hotová, jednoduchá na přípravu a sýr její chuť ještě vylepší.
Česká kuchyně je jedinečná svými sladkými jídly, která podáváme jako hlavní chod. Mezi ně patří i tyto zajímavé skořicové šišky z vařené rýže. Podáváme je přelité…
I bez mléka můžeme připravit rýžovou kaši, kterou pak dle našich chuťových zvyklostí, můžeme ochutit skořicí a cukrem. Snadný a jednoduchý pokrm lehce zasytí, pokud kaši…
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, bohatě sypané sýrem, zajisté potěší všechny vaše strávníky. Není to sice to pravé italské rizoto, ale i naše česká verze, kterou…
Zázvorem, kurkumou a římským kmínem je kořeněná dušená směs kuřecího masa, špenátu a červené čočky. Kdo má rád lehce pikantní, přidá trochu chilli, podle chuti. Pokrm…
Vegetariánské rizoto se zeleninou má díky ghí máslovou chuť i vůni a díky přidaným taveným sýrům je krásně krémové. Bylinky dodávají pokrmu úžasné aroma. Tento snadný…
Jednoduché a rychlé rizoto je stálicí snad v každé domácnosti. Vyzkoušejte kombinaci aromaticky výrazného kari koření s houbami a vínem. Výhodou je, že můžete použít i…
Rizoto patří mezi klasiku české kuchyně. Nehledejte však za tím krémovou italskou klasiku. To naše je přece jen jiné. Na pánvi orestujeme maso se zavařeným lečem,…
Ma'alubi, známá také jako "obrácený hrnec," je tradiční blízkovýchodní pokrm, který spojuje jemné kuřecí maso s opečeným lilkem a voňavou rýží. Tento jedinečný recept,…
Znáte květák romanesco? Má krásně špičaté růžičky a krásnou barvu. Vyzkoušejte tuto krásnou zeleninu v salátu z rýže, černé čočky a další zeleniny. Květák je díky…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Růžičková kapusta má svoji sezónu v zimních dnech, kdy ji můžeme zakomponovat do různých pokrmů. Nepotřebuje dlouhou tepelnou úpravu a stačí jí málo surovin k dochucení.…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…
Tento recept je snadný na přípravu a ideální pro ty, kdo chtějí připravit něco netradičního a zároveň efektního. Rýžové koule s čokoládou a kokosem, jsou jednoduchý a…
S podzimním sychravým počasím přichází ideální čas na složitější vydatná jídla jako je tento vrstvený koláč. Místo těsta použijeme zelné listy a prokládáme je vrstvami…
Tento vydatný a chutný oběd připravíme zcela bez masa. Dušenou červenou řepu ochutíme aromatickým fenyklem. Řepu podáváme s vařenou rýží a bílými fazolemi, které pro…
Pečené rizoto s červenou řepou je sice časově trochu náročnější, ale samotná příprava je velmi jednoduchá. Rizoto má úžasnou barvu, a už jen díky ní se člověku sbíhají…
Zeleninová rýže s cuketou je osvěžující a zdravý pokrm, který spojuje jemnou chuť rýže s křehkou cuketou. Tento jednoduchý recept je ideální jako příloha nebo lehká…
I za pár korun můžeme během chvilky připravit lahodné a zdravé jídlo. Stačí k tomu červená řepa a rýže. Rizoto má díky řepě krásně červenou barvu a dobře chutná.…
Z rýže můžeme připravit mnoho rozličných pokrmů a třeba i dezertů. Ta se stala základem pro nepečené kuličky ochucené banánem a pudinkovým práškem. Obalené v kokosu nebo…
Jednoduchý salát se svěžím polníčkem, křupavými listy římského salátu a šťavnatými rajčaty vás zasytí díky červené rýži. Její příjemná oříšková chuť se do salátu skvěle…
Máte chuť na rýži, nebo vám doma uvařená rýže zbyla a přemýšlíte, jak ji zužitkovat? Stačí přidat trochu zeleniny nebo chřestu, pár žampionů a kousky masa. Rázem máte…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…