Mini trdelníky
Recept ještě nebyl hodnocenVelké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Jemné vepřové ragú přímo láká k vyzkoušení. Variant můžete najít hned několik, každá rodina má svůj osvědčený recept. My pro vás máme inspiraci, jak ho dělají na…
Kapusta je velmi chutná a neprávem opomíjená zelenina. Zkuste ji uvařit k obědu s kousky vepřové krkovičky, trochou špeku a česneku. Jako přílohu můžete použít brambory…
Patříte mezi milovníky masa, bůčku a řízků? Tak musíte vyzkoušet soukenický řízek. Recept je jednoduchý a pokrm je to opravdu lahodný. Stačí pár minut na pánvi a voňavý,…
Vepřové maso a kysané zelí k sobě skvěle pasují, a proto je využijte v tomto receptu. Pomalým dušením s kořením a bylinkami získáme dokonalé spojení chutí a maso, které…
Není to guláš ani perkelt, ale pochází ze stejného kraje. Pivovarský tokáň přišel z Maďarska a chutná skoro svátečně. Tradičně se připravuje z hovězího masa, ale…
Milovníky této polévky odrazuje od její přípravy nelibý odér při vaření drštěk. Ale i když je už dnes možné koupit tuto polévku jako polotovar, mnozí nedají dopustit na…
Tento pokrm vzdáleně připomíná španělskou paellu. Ale je z běžných surovin, naladěný na vnitrozemskou chuť a hlad případného strávníka. Rychlé a velmi lákavé jídlo na…
Podzimní polévky jsou husté a vydatné, zahřejí vás a jsou rychle hotové. Jednou z nich je polévka z růžičkových kapustiček, doplněná bramborami a kvalitní klobásou.…
Recept na velmi oblíbenou omáčku. Díky tomu, že nebudete maso plnit a vázat jako klasické ptáčky, ušetříte čas při přípravě. To jistě uvítáte. V uspořené době můžete…
I když příprava tohoto jídla zabere poměrně hodně času, určitě to stojí za to. Dlouze pečený kohout v omáčce s celerem, cibulí a hořčicí vám určitě zachutná a stane se…
Kynuté buchty, ať už makové, tvarohové nebo s povidly, patří mezi nejtypičtější české dobroty. Vždyť i Honza v pohádce si je nesl sbalené v ranečku, když šel do světa.…
Segedínský guláš je typická ukázka chuťově skvělého a přitom jednoduchého jídla z jednoho hrnce. Nejlépe chutná druhý až třetí den, kdy se propojí chuť měkkého masa a…
Jídlo které si dá čas od času s chutí skoro každý. Zdravá čočka, vajíčko a párek se dá koupit s vysokým podílem masa. Oběd který nás zasytí na delší dobu a nebudeme mít…
Kmínová polévka je stará klasika našich babiček. U nás doma ji vaříme podle našeho receptu, o který se s vámi ráda podělím, protože takto nám chutná nejvíce. Na sádle…
Voňavé perníčky patří mezi nejoblíbenější vánoční cukroví. Ať už je necháte jen tak, nebo je bohatě ozdobíte, vždy se po nich zapráší. Díky sádlu vydrží dlouho vláčné,…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Tvarohová štola chutná nejlépe hustě zasypaná moučkovým cukrem. Tato štola je plná kandovaného ovoce, ořechů a rozinek a vydrží vláčná opravdu dlouho, můžete ji tak před…
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s…
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme maso,…
Všechny ingredience, kromě marmelády, smícháme a vytvoříme těsto, které dáme odpočinout do ledničky do druhého dne.Z těsta ukrajujeme malé kousky a tvoříme malé kuličky.…
Sádlová kolečka ochucená kakaem, politá jednoduchou citronovou polevou a ozdobená ořechy jsou jednoduchá na přípravu a chutnají skvěle. Na závěr je posypeme moučkovým…