Smažený řízek z nakládaného bůčku
Recept ještě nebyl hodnocenBůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bůček, zeleninu a koření dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkký bůček vykostíme a necháme vychladnout.Z výše uvedených surovin umícháme marinádu, ve…
Maso naklepeme, po stranách trochu nařízneme, aby se nekroutilo, osolíme a opepříme a z jedné strany obalíme v mouce.Na pánvi rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli…
Na pánev do rozehřátého sádla dáme na kostičky okrájený bůček nebo slaninu a necháme opékat. Přidáme kostičky knedlíku a za občasného promíchání je opečeme dokřupava a…
Přes noc namočíme fazole v 1,5 l vody. V té je druhý den uvaříme do poloměkka.V hrnci nejlépe se silným dnem, rozpustíme vrchovatou lžíci sádla. Na něm opečeme na jemno…
Ze zelí vymačkáme šťávu, překrájíme ho na krátké kousky. K zelí v míse přidáme ostatní ingredience. Pak množství rozdělíme na 2 - 3 díly (podle velikosti plechu) a…
Den předem dáme čočku do hrnce, napustíme vodu a čočku propereme. Potom vodu vylijeme a znovu napustíme novou vodu. Znovu propereme. Takto čočku propereme několikrát (já…
Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do růžova,…
Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou…
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
Do zadělávací mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Do důlku nalijeme část mléka, cukr a rozdrobíme droždí. Promícháme zlehka vidličkou a necháme vzejít kvásek.Přidáme…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20-25 minut v teple pracovat. Pak…
Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do…
Nejdříve smícháme marinádu. Maso v tom obalíme a necháme 0,5 - 1 hodinu odležet. Po té kostky orestujeme na rozpáleném sádle a necháme zatáhnout. Přihodíme cibuli,…
Na větší kusy pokrájená játra v misce přelijeme marinádou z vína, sójové omáčky, směsi koření Čína a strouhaného zázvoru a necháme několik hodin proležet. Pak osušíme…
V polévkovém hrnci na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, na ní podusíme očištěné a pokrájené houby (třeba i žampiony, hlívu apod.), kmín i pepř. Zalijeme vývarem,…
V polévkovém hrnci na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, na ní podusíme očištěné a pokrájené houby (třeba i žampiony, hlívu apod.), kmín i pepř. Zalijeme vývarem,…
Stehna protáhneme špekem, osolíme a pokmínujeme a vložíme do pekáče. Přidáme česnek, na větší kusy nakrájenou cibuli a sádlo. Přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme na 190…
Bůček nakrájíme na kostky, hlívu na kousky a cibuli s česnekem nadrobno. Rozpustíme sádlo a orestujeme cibuli dozlatova.Přidáme česnek a po rozvonění maso, kmín a sůl.…
Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem …
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…
Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme…
Maso nakrájíme na kousky. Připravíme marinádu a vše společně smícháme, kromě kapie. Uložíme do lednice, pokud marinujeme přes noc. Na dvě hodiny nebo kratší dobu necháme…
Zelí a cibuli nakrájíme na tenké proužky, oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo a bramboru najemno. Špek a 1 cibuli nakrájíme na kostičky.Rozpustíme sádlo a necháme…
Fazole namočené přes noc ráno slijeme a zalité čistou vodou asi 5 cm nad fazole vaříme 3-4 hodiny. Kontrolujeme hladinu aby nakonec nebyly nasuchu.Ve velké hluboké pánvi…
5 skvělých receptů z rýže: Jednoduché risibisi, rýži se žampiony nebo vaječnou rýži si zamiluje každý
Vyzkoušeli jsme za vás: 6 triků, které mají zabránit slzám při krájení cibule. Pomáhá víc chleba nebo mrazák?
Pochoutkový salát podle ČSN: Retro klasika je levná a snadná na přípravu, navíc stále potěší svou jedinečnou chutí