Originální vietnamské nepečené závitky
Recept ještě nebyl hodnocenKoleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.. Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koleno vykostíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na malé kousky.. Vejce rozšleháme, osolíme a na troše oleje uděláme klasickou omeletu (vajíčka…
Veky nakrajime na platky, namazeme salatem a naaranzujeme zbytek. Muzeme pridat treba i petrzelku. Jsou výtecne! :-)
Jako první jsem si naložila maso. V misce jsem smíchala sójovou omáčku, olej, najemno nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, chilli…
Vločky umeleme nebo rozmixujeme. Namleté vločky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, osolíme a necháme odstát, aby se nasákly. Zatím připravíme náplň. Rozehřejeme…
V míse promíchejte olivový olej, sůl, bazalku, nakrájená sušená rajčata a (zatím neuvařený) kuskus. Zalijte hrnkem vařící vody, mísu potáhněte kuchyňskou fólií a nechte…
Plátky chleba natřít máslem. 1. toast: poklást salámem, potřít tatarkou, dát rukolu, plátek sýru a přiložit vrchní plátek chleba. 2. toast: poklást anglickou…
Na náplň zmiešame všetky prísady okrem listov.Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať. Každý…
Tofu narežeme na kocky a na oleji opražíme dohneda. Necháme vychladnúť. Šalát natrháme, pridáme na mesiačiky narezané paradajky, na kocky nakrájanú papriku a uvarenú…
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme kousky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme. Rozdušené houby doplníme plátky rajčat a krátce prohřejeme. Nudle uvaříme v…
Milovníci červené řepy mohou jásat, další meta pokořena. Z řepy nemusíte připravovat pouze pomazánky a boršč. Lze z ní vytvořit i nefalšovaný hamburger. A k údivu všech…
Rychlovka v podobě zeleninového salátu je skvělou a lehkou večeří i pro ty, co dbají na štíhlou linii. Navíc, když jej doplníme lahodným sýrem mozzarella a orestovanými…
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený…
Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky.Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme.Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve…
Na menší tanier naaranžujte na šalátový list lososa, kaviár, 2 hroznové špízy (striedavo napichujte na špáradlá 2 a 2 bobuľky modrého a bieleho hrozna), mesiačik limetky…
Do mísy dáme nakládané cibulky, přidáme nakrájenou zeleninu a promícháme s trochou nálevu z cibulek .Přidáme tuňáka a trochu oleje z konzervy.
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou…
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou…
Dýni nakrájíme na kousky, promícháme s kořením a necháme chvilku odležet. V rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou papričku, přidáme dýni, osmahneme, zalijeme…
Brambory i zeleninu uvaříme doměkka. Vše necháme vychladnout, brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle Stejně tak i vařenou zeleninu nastrouháme…
čínské zelí nakrouháme, mrkev nastrouháme na hrubo, okurku, rajčátka nakrájíme na menší kousky a cibulku nadrobno. Nakonec osolíme, opepříme a pokapene olivovým olejem.
Nejdříve uděláme remuládu. Do mísy dáme majonézu, smetanu a další suroviny. Dochutíme dle svého a dáme do lednice uležet a propojit chutě.Hermelín obalíme v trojobalu a…
Kureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame…
Oba bochníky chleba zbavíme kůrek, rozřízneme na několik plátů, postupně střídáme náplně a klademe na sebe.Sestavíme takto velký a malý korpus dortu. Malý položíme na…
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami