Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šalvěj - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Bylinkový kapr

Bylinkový kapr

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra,…

suslajda

30 min

Zapečené uzené s jablky

Zapečené uzené s jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Oloupanou cibulku a pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrůlku nebo v zapékací misce osmahneme na tuku. Zalijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přidáme sůl, špetku…

Divoká krůta na celeru

Divoká krůta na celeru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky…

Vepřový mls s jablky

Vepřový mls s jablky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěné maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Z jemně nasekané čerstvé šalvěje, oleje, česneku a sójové omáčky umícháme marinádu, do které maso naložíme a necháme…

Marinovaná feta na řecký způsob

Marinovaná feta na řecký způsob

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sýr necháme okapat a nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnku s olivovým olejem. Bylinky posekáme nahrubo (bez dřevnatých stonků) tak…

Kapustovo-zeleninová polévka

Kapustovo-zeleninová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kapustu si nakrájíme na drobno, cibuli, česnek a zeleninu si očístíme a omyjeme. Cibuli, česnek a řapíky celeru nakrájíme na drobno. Mrkev, celer a zázvor si nastrouháme…

Treska s kuskusem

Treska s kuskusem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vejce v menším hrnci uvařte na tvrdo (6 – 7 minut). Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli (cca 5 minut), přidejte rozmačkaný česnek a kari a vařte za…

honzam

20 min

Nadívaný králík

Nadívaný králík

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Králíka lehce osolíme. Nakrájíme na kostičky rohlíky, přidáme 2 dl mléka, žloutek, muškátový oříšek, sůl, pokrájená kuřecí játra a petržel, anglickou slaninu a sníh z…

Alibaba

30 min

Bujabéza

Bujabéza

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Typicky francouzská polévka plná rybí chuti a zeleniny. V našich podmínkách však můžeme k přípravě použít i rybí filé, jako je tomu v tomto receptu. Bylinky a bílé víno…

Eliza

60 min

Kapr pečený na medu

Kapr pečený na medu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme…

poslirecept

45 min

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vetsiho hrnce dame maslo, pridame cca sest velkych listku salveje, pokrajene dva vetsi strouzky cesneku a mirne osmahneme. Pote pridame pokrajene cibule a porek.…

Lucasinka

60 min

Terinka z kuřecích jater

Terinka z kuřecích jater

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Na másle osmahneme cibulku, přidáme bylinky, necháme rozvonět a vložíme játra. Orestujeme dorůžova, vlijeme hruškovici a necháme odpařit alkohol. Osolíme, opepříme a…

Tresčí játra v bylinkách

Tresčí játra v bylinkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Tresčí játra rozetřeme se sýrem, přidáme nakrájená vejce s cibulí, hořčici a nasekané bylinky. Promícháme, podle chuti přisolíme a mažeme na pečivo, hodně posypeme…

Kachna po italsku

Kachna po italsku

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Česnek utřený se solí smícháme se stejnou hromádkou šalvěje. Kachnu na tučných místech popícháme vidličkou, aby při pečení "pustila" sádlo.Pak buď celou nebo porce…

new dawn

120 min

Pstruh z Piemonte

Pstruh z Piemonte

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Pstruhy osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Rozinky namočíme do vody, ochucené citrónovou šťávou. Cibuli a celer nakrájíme na jemno a zpěníme na…

1 2 3 4 5 12