Šneky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenNejlepší finger food na jakýkoliv večírek! Slané šneky vyrobíte snadno; stačí vyválet těsto a naplnit je můžete podle svého přání. My nabízíme recept se šunkou, sýrem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 933 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 25,00 g |
Tuky | 31,00 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 28,00 g |
–– mononenasycené | 7,00 g |
–– polynenasycené | 21,00 g |
––– omega 3 | 16,00 g |
Vláknina | 21,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejlepší finger food na jakýkoliv večírek! Slané šneky vyrobíte snadno; stačí vyválet těsto a naplnit je můžete podle svého přání. My nabízíme recept se šunkou, sýrem a…
Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vajíčka,…
Netradiční obměna klasických muffinů, neboli malých dortíků. Tentokrát ale slaná varianta, se sýrem, olivami, šunkou a bylinkami. Skvěle se hodí na svačinu, večeři, nebo…
Zdravé a přesto výborné, takové jsou domácí sušenky z ovesných vloček. Přípravu zvládnete hravě s dětskými pomocníčky. Potěší, když máte chuť na něco sladkého, navíc…
Hladkou mouku, mleko, spetku soli a vejce smichame, pridame pokrajeny toastovy chleb (nebo pecivo), prisypeme lnene seminko nebo drobne pokrajene bylinky a nechame…
Co byste řekli na nadýchané tyčinky plné kvalitních uzenin, čerstvého sýru a lehkého pizza koření? Zní to skvěle? Ano, ať se chystáte na oslavu nebo čekáte návštěvu,…
Kaiserky jsou oblíbeným pečivem ze supermarketů. Ovšem domácí pečivo je domácí. Peříčkové houstičky - kaiserky podle receptu upečete celkem snadno, výsledkem bude…
Slané záviny jsou oblíbeným pokrmem v mnoha rodinách. Náplň z uzeného masa spojeného s kysaným zelím vytvoří sytou svačinu nebo jednoduchou večeři. Výhodou na pohled…
Díky domácí pekárně je příprava housek hračka. Ochutnejte tyto křupavé housky, které po upečení provoní celý dům. Jsou krásné na pohled a chutnají ještě lépe. Posypat je…
Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a vypracujte soudržné těsto.Mezi dvěma pečicími papíry vyválejte těsto do tenkého, cca 3 mm tlustého plátu.Nožem…
Postup v domácí pekárně: Do formy pekárny postupně přidáme suroviny v pořadí: mléko, olej, mouky, sůl, do opačného rohu droždí a cukr a doprostřed všechna semínka.…
Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí, dáme na program TĚSTO. Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku, dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme…
Těsto: Do hrnce nalijte vodu, olej, přidejte špetku soli a vše přiveďte k varu. Jakmile se vše vaří, přisypte mouku a těsto odpalujte. Kokosová mouka neobsahuje lepek,…
V míse smícháme všechny suché suroviny, kmín a lněné semínko dáme podle chuti, přidáme olej a vodu a umícháme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a…
Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Pak polovinu vlažného mléka dáme do mísy, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Do zbytku mléka dáme rozpustit sádlo.Do vykynutého…
Na vále(pracovní ploše)zlehka posypané moukou rozválíme listové těsto do obdélníkového tvaru. Na těsto položíme sekanou, poklademe plátky bůčku tak,aby se trochu…
Na vále(pracovní ploše)zlehka posypané moukou rozválíme listové těsto do obdélníkového tvaru. Na těsto položíme sekanou, poklademe plátky bůčku tak,aby se trochu…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Pokud vlastníme větší domácí pekárnu - mám Eta-Harmony, tak můžeme zadělat těsto v ní. Do nádoby dáme jako první vodu, pak prosátou mouku do které jsme alespoň trochu…
Kvásek , vodu a mouku promícháme, misku překryjeme folií a dáme na teplé místo. Necháme zrát přibližně 4 h.Ke zralému kvásku prosijeme oba druhy mouky, přidáme sůl, olej…