Tmavé raženky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na omládek umícháme a necháme hodinu v teple místnosti pracovat.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme hodinu vykynout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na omládek umícháme a necháme hodinu v teple místnosti pracovat.K hotovému omládku přidáme zbytek surovin, umícháme těsto, které necháme hodinu vykynout…
Smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru. Zbytek ingredienci prošleháme, aby se vše propojilo.Vše smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého těsta.Pekáč…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program. Po druhém…
Křehké a křupavé mlsání, které je i zdravé? Ano, podle našeho receptu si jej připravíte raz dva. Jemně nastrouhanou mrkev zapracujete do těsta, ve kterém můžete použít…
Vaše domácí pekárna upeče podle tohoto receptu lehký a pružný chleba, který na řezu ve světlé střídě zdobí tmavě hnědé tečky lněných semínek. Velice chutná třeba s…
Vyzkoušejte domácí rohlíky podle osvědčeného receptu autorky. Sádlo dodá těstu potřebnou vláčnost a ta udělá z každého kousnutí malý svátek v puse. Z této dávky budete…
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, které napůl rozmixujeme a všechny ostatní sypké suroviny, přidáme olej a rozpuštěný med. Promícháme. Dále přisypeme všechna semínka…
Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…
Ingredience na těsto společně rozmixujte na jemnou směs a poté přendejte do mísy.Přidejte podle potřeby pár lžic vody a vypracujte soudružné, lehce lepivé těsto.Mezi…
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…
Není nad čerstvě upečený, krásně křupavý, kváskový chléb, připravený v pohodlí domácí kuchyně. Tmavý chléb z žitné mouky je plný semínek a jeho pečlivá příprava vám…
Vše dáme do domácí pekárny a zapneme na program- těsto. Potom uděláme housky nebo jiné tvary. Na plechu necháme ještě tak 20 min kynout. Potom potřeme vajíčkem, můžeme…
Roláda: Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Silken tofu, javorový sirup, cukr, ocet, kávu, vanilkový extrakt a vyšlehané lněné semínko…
Předehřejeme si troubu na 180 °CNastrouháme cuketu a tofu a cibuli. Smícháme s ostatními ingrediencemi. Na pečící papír děláme malé placičky. Pečeme cca 40 minut.
Příprava cizrny: Cizrnu necháme 5-8 hodin namočenou ve vodě (nejlépe i déle – přes noc) a poté slijeme. Vodu z namáčení luštěnin vždy vyléváme. Cizrnu zalijeme studenou…
Brambory ve slupce uvaříme den předem a necháme zcela vychladit. Druhý den oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mleté lněné semínko a škrob se solí.…
Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik). …
Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí"
Na rozehřáté máslo dáme na 3 minuty orestovat na tenké půlměsíčky pokrájené cibule.Pak přidáme na stejně velké kostky pokrájenou dýni i se slupkou, přisypeme lněné…
Ve vlažné vodě rozpustíme droždí a necháme 10min odpočinout. Poté přilijeme do mísy k jogurtu, mouce, soli. Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme…
Smícháme vše suché, přidáme mokré suroviny a umícháme těsto (příp. naředíme mlékem).Na plech s pečícím papírem utvoříme mokrýma rukama 6 bagetek (můžete i 8), nakrájíme…
Z mouky, másla a brynzy vypracujeme těsto (máslo by mělo být trošku povolené). Přidáme oregáno, sůl, pepř a dobře prohněteme.Z těsta vyválíme placku a vykrájovátkem…
Levné večeře na 7 dní v týdnu: Zkuste těstovinové lívanečky, buřtguláš nebo mozeček z brokolice!
Jídlo španělských rolníků, které dobylo svět. V původní paelle byste mořské plody nenašli
Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny