Sýrové tyčinky - slané pečivo
Recept ještě nebyl hodnocenSýrové tyčinky jsou křupavé a voňavé slané pečivo, které se skvěle hodí jako rychlé občerstvení. Jemné těsto proložené sýrem se upeče dozlatova a vytváří dokonale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sýrové tyčinky jsou křupavé a voňavé slané pečivo, které se skvěle hodí jako rychlé občerstvení. Jemné těsto proložené sýrem se upeče dozlatova a vytváří dokonale…
Pomazánka z hrášku zaujme krásnou svěží barvou a nasládlou chutí, díky které jistě zachutná i dětem. Podáváme ji namazanou na křupavé opečené bagetce a posypeme ji…
O tom, že oblíbené větrníky lze připravit i ve zdravější low carb verzi, vás přesvědčí náš recept. Pšeničná mouka je v těstě nahrazena moukou kokosovou, lněným semínkem…
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Banány vidličkou roztlačíme na kašu. V kastróle roztopíme med, arašidové maslo a kokosový olej. Odstavíme z ohňa a primiešame banány. Vsypeme vločky a semienka a…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme 2 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin), dobře promícháme a necháme 20 minut pracovat. K tomuto…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto -…
Dáme do pekárny nejdříve tekuté pak sypké, nakonec rozdrobené droždí,semínka přidáme po zvukovém signálu. Peču na klasický základní program na velikost 1000g, opečení…
Do kastrůlku vložíme máslo, přilijeme mléko a lehce zahřejeme, máslo necháme rozpustit. Do misky nasypeme mouku, semínka, sůl a uprostřed uděláme důlek. Do důlku…
Ingredience na těsto společně rozmixujte na jemnou směs a poté přendejte do mísy.Přidejte podle potřeby pár lžic vody a vypracujte soudružné, lehce lepivé těsto.Mezi…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a vypracujte soudržné těsto.Mezi dvěma pečicími papíry vyválejte těsto do tenkého, cca 3 mm tlustého plátu.Nožem…
Smíchame zvlášť suché a mokré suroviny a pak smíchame oboje dohromady.Dáme do pečící nádoby uležet alespoň na hodinku.Pečeme na 180 st. 30-40 minut.
Smícháme dohromady špaldovou mouku, kokos, kokosový cukr, 2 lžíce kakaa, skořici, kypřicí prášek a špetku soli.Rostlinné mléko nebo vodu a mleté lněné semínko smícháme a…
Suroviny smícháme v míse, mléko přidáváme postupně. Hustota připomíná hutné lívancové těsto, rozhodně není tekuté. Naposled přisypeme kypřící prášky, smíchané s lžičkou…
Krůtí maso se těší veliké oblibě, je dietní a zároveň obsahuje velké množství bílkovin. Pokrm, ve kterém se snoubí kombinace špenátu, krůtího masa a aromatického kari,…
Vyzkoušejte domácí rohlíky podle osvědčeného receptu autorky. Sádlo dodá těstu potřebnou vláčnost a ta udělá z každého kousnutí malý svátek v puse. Z této dávky budete…
Kaše jsou skvělým startem nového dne. Pokud se však ráno nechcete zdržovat jejím vařením, připravte si tuto pohankovou. Přes noc namočená pohanka nabobtná, změkne a pak…
Syrový očištěný celer nastrouháme na jemno a smícháme s vajíčkem, rozmačkaným česnekem a asi půl hodiny namočenými lněnými semínky. Osolíme, přidáme nastrouhaný sýr,…
Všechny suroviny smícháme a dobře propracujeme. Bochník necháme kynout v míse pod utěrkou zhruba hodinu. Těsto znovu dobře propracujeme a rozdělíme na 8 částí. Z nich…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažnou vodu, vlažné podmáslí, olej, prosátou mouku smíchanou se solí,…
Do mísy dáme všechny druhy vloček (poměr záleží na každém - já měla rýžové cca 250gr a pohankové a ovesné cca 50gr každých) a přidáme datlový sirup. Množství tak, aby se…
Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…
Kysanou smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem a tymiánem (nesolíme, náplň je slaná dost). Z těsta vyválíme dva stejně velké pláty a jeden z nich (spodní) posypeme…