Špenát listový
Recept ještě nebyl hodnocenOživte svůj jídelníček s čerstvým a lahodným listovým špenátem. Tento zelený poklad nabízí bohatou chuť a širokou škálu výživných látek. Můžete ho podávat k plněným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 556 kJ / 611 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 50,00 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 38,00 g |
–– mononenasycené | 17,00 g |
–– polynenasycené | 21,00 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Oživte svůj jídelníček s čerstvým a lahodným listovým špenátem. Tento zelený poklad nabízí bohatou chuť a širokou škálu výživných látek. Můžete ho podávat k plněným…
Kombinace řepy s pikantním dresinkem, sýrem a praženými oříšky je vskutku jedinečná. I když by se spíš slušelo říkat tomu salát z tence nakrájené červené řepy,…
První pečení v nové domácí pekárně. Recept mám z časopisu pro ženy.Pekárnu vybavíme hnětacími háky.Do pekárny prosejeme mouku, uděláme důlek.Do důlku jsem vlijeme vodu,…
Nejprve si připravte těsto. Do vychlazené mísy (viz tipy a triky) si nasypte 190g celozrnné mouky a nakrájejte do ní na tenké plátky vychlazené máslo. Prsty rychle…
Rukolové pesto je hotové raz dva. Hned jej můžete mazat na rozpečené pečivo, podávat ke grilovaným masům, zelenině, se saláty či klasicky promíchat s těstovinami.…
Troubu předehřejte na 220⁰C nebo na režim grilování. Řepu nakrájejte na tenké plátky. Piniová semínka nasucho lehce opražte na pánvi. Sýr podélně rozkrojte a nakrojenou…
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, povolené máslo, pomazánkové máslo, vejce a rukou, nebo robotem promícháme - když se nám bude těsto zdát tuhé, přidáme smetanu.…
Smíchala jsem si prosáté mouky s cukrem, solí a semínky. Mléko jsem promíchala s majonézou. Moučnou směs jsem přisypávala do tekuté směsi a na konec přidala droždí. …
Šalotku nasekejte najemno a v misce promíchejte s limetovou šťávo a asi 1 lžící olivového oleje. Přidejte krevety a nechte chvíli odležet. Do hmoždíře vložte pažitku,…
Pesto: všechny ingredience dáme do shopperu nebo jiného mixéru a rozmixujeme za opatrného přilévání olivového oleje. Jedna z nejlepších světových studených omáček. …
Netradiční teplý salát z hub a paprik na grilu zpestří vaše letní grilování a překvapí vás svou barevností. Můžete jej podávat jako předkrm či samostatné jídlo, třeba s…
Salát, hrající všemi barvami, je bohatý na vitamíny a pomůže vám na jaře či na podzim, v boji s různými neduhy. Kombinace hlávkového salátu, granátového jablka a…
Domažlický bramborák z pekáčku: Voní česnekem, škvarky a majoránkou a nadýchaný je díky droždí
5 večeří z ředkviček: Připravte si svěží pomazánku, grilované či pečené ředkvičky jako přílohu nebo báječnou pikantní polévku
Holka u plotny radí: Hnízda z toustového chleba se slaninou, šunkou a sýrem jsou skvělou svačinkou nejen do školy