Rybičky (z kynutého těsta)
Recept ještě nebyl hodnocenRybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Kynuté plněné rohlíčky nemusíme plnit jen sladkou náplní. Můžete vyzkoušet náplň z kysaného zelí dušeného na slanině. Rohlíčky můžeme před upečením posypat sezamovým…
Z mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Potom všechny suroviny pořádně promícháme a necháme na teplém místě vykynout.Vykynuté těsto nakrájíme…
Tyto krásné a chutné mini bulky budou ozdobou na vaší oslavě a jistě potěší všechny hosty. Malé bulky potřeme česnekovým krémem z tvarohu, másla a zakysané smetany a…
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program : příprava těsta. Po vykynutí rozdělíme na 6 dílů, rozválíme a rádlem nakrájíme na trojúhelníky. Potřeme…
Zkuste pro změnu upéct něco slaného. Listové těsto je k tomu ideální. Drobné slané pečivo totiž zažene malý hlad, skvěle ladí k vínu i pivu, lze ho jíst jednou rukou a v…
Křehké sýrové pečivo je ideální jako večerní zobání k televizi, nebo jako slaná chuťovka na oslavu. Posypat je můžete tím, co máte rádi, třeba hrubou solí a kmínem,…
Kousek exotiky může být u vás doma jednoduše díky těmto závitkům z pekingského zelí. Závitky z listů jsou plněny směsí mletého kuřecího masa a zeleniny. Po uvaření v…
Z omáček, oleje a solamylu ve vhodné nádobě na naložení masa ušleháme marinádu. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na pláty. Ty paličkou na maso rozklepeme a…
Mleté maso dáme do mísy společně se 2 vejci. Papriky rozmixujeme nebo nakrájíme, vložíme do mísy, okořeníme. Listové těsto rozválíme a křížením překrájíme na…
Použití listového těsta pro přípravu slaného občerstvení je jasná volba. Párečky, nebo jejich části, do něj můžeme zavinout namotáním, zavřít do čtverečku těsta nebo…
Nejprve připravíme náplň - několikrát oprané fazole uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme stejně jako rýži). Ještě teplé dáme do mixéru a spolu s ostatním rozmixujeme.…
Maso osolíme a vložíme kostí dolů do pomalého hrnce. Z medu, sójové a hoisin omáčky, rozdrceného česneku, najemno nakrájených bílých částí cibulek, chilli a oleje…
Na vál připravíme mouku a zbytek surovin. Zpracujeme vláčné, nelepivé těsto.Déme odpočinout na půl hodiny. Poté těsto rozdělíme na dva díly. Z každého uděláme váleček a…
Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké…
Sladké cukroví je standard. Buďte originální a vsaďte na pohoštění slaným cukrovím, které můžete mít připravené po ruce. Před servírováním slepujeme pomazánkou, třeba z…
Tato směs ovesných vloček, oříšků, semínek a sušeného ovoce je plná vlákniny a potřebných živin, které vám pomohou být déle sytí. Příprava je jednoduchá a můžete si ji…
Z tortillových placek můžeme připravit skvělé pečené roličky, posypané sezamovými semínky a plněné bramborovou směsí se smaženou a jarní cibulkou. Roličky v ústech…
Všechny suroviny (semínka vcelku, nemletá) smícháme a necháme hodinu odležet.Vytvarujeme 4 kaiserky, nařízneme křížek, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či tím, co…
Všechny suroviny (semínka vcelku, nemletá) smícháme a necháme hodinu odležet.Vytvarujeme 4 kaiserky, nařízneme křížek, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či tím, co…
Vepřové maso si nakrájíme na nudličky a v míse si ho smícháme se solamylem, sladkou paprikou, worcesterem, sójovou omáčkou, solí, sezamem, chia semínky, zázvorem, kapií,…
Lehký salát, s čínským nádechem, je nejen vděčným obědem do práce, ale i večeří. Salát s restovaným kuřecím masem v zajímavě kořeněném těstíčku s lehce pikantním…
Tyto slané trubičky jsou ideální jako pohoštění na večírek, oslavu i rodinnou sešlost. Listové těsto jednoduše navinete na kovové trubičky, potřete vejcem, posypete…
Jak na nejlepší řízky z kapra? Opatrně s citronem a taky pozor na správný druh a množství tuku v pánvi
Víc než jen ocet: Balzamiko se v minulosti používalo proti porodním bolestem
Luštění a vaření? To je zábava nadvakrát v jednom balíčku! Křížovky s recepty nadchnou celou rodinu