Vynikající přesnídávka (nejen) do kanceláře
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny kromě jablka zalít vychladlou vodou a nechat cca 1h namočené. Lze samozřejmě namočit i večer a nechat přes noc v lednici. Rozmixovat s jablkem i s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny kromě jablka zalít vychladlou vodou a nechat cca 1h namočené. Lze samozřejmě namočit i večer a nechat přes noc v lednici. Rozmixovat s jablkem i s…
Do misky dáme naváženou mouku. Přidáme kvasnice a uěláme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme sůl a zbytek vody. Vymícháme těsto a necháme vykynout. Uděláme bochník a…
Do mísy dáme 35 dkg mouky, do kastrůlku mléko s trochou cukru - přihřejeme a nadrobíme droždí, mléko nesmí být horké, maximálně tak, abyste v něm udrželi prst. Nedělám…
Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vinné listy opláchneme pod tekoucí vodou a minutu povaříme asi v 10 centimetrech vroucí vody, do níž jsme přidali ocet. Pak…
V sáčku podrtíme semínka a smícháme s cukrem. Nasypeme do mísy s moukou, nakrájeným měkkým máslem, herou, žloutkem smíchaným se solí a zpracujeme na těsto. Zabalíme do…
Cuketku našpagetujeme ve spiralizéru nebo škrabkou vytvoříme tenké nudle.Semínka propereme v čisté vodě a rozmixujeme se všemi ingrediencemi. Navrstvíme na špagety a…
Rýži natural přebereme, propláchneme a vysypeme na dno zapékací misky. Zalijeme dvěma hrnky vody a necháme v troubě péct cca 20 minut. Mezitím si nakrájíme dýni na…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Namočníme a uvaříme libovolné luštěniny. Kdo chce, může je rozmixovat nebo umlít. Já je nechávám celé, většina se jich rozpadne při míchání a ostatní tvoří v chlebu…
Mouku, slunečnicová semínka, třtinový cukr, máslo, vanilkový cukr a vajíčko vložíme do mísy.Polovinu ovesných vloček přidáme k surovinám a druhou polovinu rozdrtíme a…
Mleté maso smícháme se solí a kořením, dobře promícháme a dáme uležet nejlépe do následujícího dne. Proležené maso druhý den pečlivě promícháme se všemi surovinami …
Z trošky vody od brambor, droždí a lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Uvařené vychladlé brambory nastrouháme najemno do mísy, přidáme máslo, olej, vejce, sůl, rozmarýn…
Na oleji necháme zavädnúť na kolieska nakrájaný pór.Pridáme na kocky narezanú cuketu, osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme kmín, zalejeme vodou a povaríme cca 10…
Z oloupaných uvařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout.Nakrájenou okurku a…
Libeček se pěstuje na zahrádkách jako koření. V gastronomii se využívají všechny jeho části. Listy jako koření do polévek a omáček a plody do nakládané zeleniny. V…
Na korpus vše rozmixujeme a vytvoříme lepivé těsto, které vtlačíme do formy. Dáme do lednice. Mangová náplň je na koláči to nejjednodušší. Oloupeme mango a rozmixujeme…
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my…
Pomazánka z černých fazolí, karamelizované cibule a fenyklu je velmi snadná a rychlá, pokud máte připravené fazole dopředu. Ale když máte fazole jen sušené, tak na cca…
Snídaně, nebo svačina, plná energie, která opravdu zasytí. Přesně taková je pečená granola z ovesných vloček, semínek a ořechů. Nejlépe si ji vychutnáte v kombinaci s…
Už jste přišli na chuť lilku? Pokud ještě ne, máte ideální příležitost. Chutná úprava s rajčaty, česnekem a zdravou pohankou je to pravé na zamilování se do lilku.…
Malé mléčné čokoládky pro menší děti můžete lehce připravit i doma. Zdobit se dají například želatinovými medvídky, oříšky, menšími lentilkami a i jiným cukrářským…
Velikonoční vaječný chléb je plný aromatického koření a šťavnatých kousků šunky nebo uzeného masa, které dodávají každému soustu intenzivní chuť. Oceníte dokonalou…
Roztomilá velikonoční kuřátka ve skořápce udělají radost koledníkům i domácím. Příprava není úplně jednoduchá a rychlá, ale výsledný efekt stojí za trochu vynaložené…
Tříkilové burrito s pálivou omáčkou dokázala mladá žena sníst za 11 minut. Překonala tím o minutu svůj vlastní rekord
Masopust končí, je tu Popeleční středa a s ní čas půstu. Co bychom měli jíst a pít během následujících týdnů? Třeba staročeskou pučálku
Zlaté mléko neboli kurkuma latté skvěle zahřeje a dodá nám sílu na boj s podzimními virózami. Navíc se jednoduše připravuje