Jablečné muffiny se skořicovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenV misce ušleháme vejce s máslem a cukrem. Přidáme 1 nahrubo nastrouhané jablko, mouku s práškem do pečiva, skořici, mléko a lehce promícháme.Těsto naplníme do 3/4…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce ušleháme vejce s máslem a cukrem. Přidáme 1 nahrubo nastrouhané jablko, mouku s práškem do pečiva, skořici, mléko a lehce promícháme.Těsto naplníme do 3/4…
V míse smícháme 400g hladké mouky, 1 heru nakrájenou na kostičky, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce moučkového cukru, 7 lžic mléka a skořici dle chutiVypracujeme těsto, které…
Mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, prášek do pečiva smícháme, přidáme ocet, mléko, Heru a vypracujeme těsto.Rozdělíme na 2 díly.Pečící papír potřeme tukem (postříkáme…
Nejprve jsem naložila kuřecí nudličky. K nudličkám kuřete jsem přidala garam masala, nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhanýho zázvoru, sůl, pepř, olej a bílý…
Změklé máslo utřeme s oběma cukry do pěny.Do máslové pěny, přidáme rum a postupně zašleháme vejce.Přidáváme jogurt, mouku promíchanou se skořicí a práškem do pečiva…
V míse ušleháme do pěny celá vejce s cukrem, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a vymixujeme v hladké těsto.Plech o rozměrech 25x35 cm vymažeme, vysypeme hrubou…
V míse ušleháme do pěny celá vejce s cukrem, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a vymixujeme v hladké těsto.Plech o rozměrech 25x35 cm vymažeme, vysypeme hrubou…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Koláčovou formu o průměru 26 cm nebo zapékací nádobu 20x30 cm vytřeme tukem a vysypeme strouhankouZ hrubé mouky, cukru a na menší kousky nakrájeného tuku promnutím…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s vejci. Postupně přidáváme všechny suché ingredience a nakonec přidáme nasekané kešu ořechy.Těsto…
Pudink a ovoce, to je spojení, které snad nikdy není špatné. Křehké máslové těsto nese na sobě kousky šťavnatých hrušek, které přelijeme pudinkovou náplní a společně vše…
V období sklizně švestek hledáme způsoby, jak je co nejlépe zužitkovat. Koláč z vláčného těsta, plněný pudinkem a švestkami, posypaný křupavou drobenkou, bude správnou…
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Spojení banánů a čokolády je nám jistě známo. V tomto receptu najdete inspiraci na čokoládový dort plněný šlehačkovým krémem s protkaný chutí vanilky a vůně skořice.…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Nejoblíbenější dětské jídlo, které s námi jde až do dospělosti je bezesporu krupicová kaše. Jemnou, sladkou a s chutí kardamomu, skořice a kakaa připravuje také cukrář…
Snad jedním z nejznámějších moučníků zpoza velké louže je tradiční jablečný koláč. Na křehké těsto ve formě patří pořádná nálož jablek se skořicí, cukrem a kapkou…
Když se řekne chlebíček, každý si nejspíš vybaví tu slanou verzi veky, salátu a šunky. S tímto receptem však snadno připravíme chlebíček sladký, z banánů. Vláčné těsto s…
Kuřecí stehna naložená v pikantní marinádě jsou jednoduchá na přípravu a přitom tak skvěle chutnají. Maso je křehké a šťavnaté, na povrchu s křupavou kůrčičkou.…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Rychlý a snadný zákusek z listového těsta připravíte právě pomocí tohoto receptu. Stačí listové těsto rozložit na plech, poklást švestkami a zalít smetanovou směsí s…
Jablečný štrúdl podle tohoto srozumitelného a jednoduchého receptu zvládne upéct každý. I ten, kdo si netroufá na přípravu listového těsta. Štrúdl z tvarohového těsta je…
K podzimu patří neodmyslitelně sezóna sklizně jablek, která nejčastěji využíváme do sladkých moučníků, provoněných skořicí. Jablečný koláč připravený dle následujícího…
Vláčná bábovka plná ořechů, co voní po skořici, medu a rumu. Jestli jste milovníci spojení právě ořechů a jablek, neváhejte a upečte tuto sladkou nádheru. Je také…
Pečeme s Ivou: Křupavé kořenové bagety jsou upečené jen z několika surovin. Delším kynutím však získají úžasnou chuť
Ledové pochoutky: V čem se od sebe odlišují zmrzlina, gelato, sorbet, šerbet a granita?
Nečekané překvapení: Kristína Nemčková končí v nejlepší restauraci světa, vítězka MasterChefa hledá nové výzvy