Vrstvená jablková buchta
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. V misce důkladně obalíme kukuřičným škrobem. Pečeme na rozpáleném oleji 3 minuty z každé strany do zlatova a křupava. Odložíme…
Krůtí nebo mohou být i kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme žloutky, prolisovaný česnek, grilovací koření nebo jiné podle chuti,…
Maso nakrájíme na plátky a z nich uděláme cca půl cm nudličky, okořeníme čerstvě mletým sečuánským pepřem. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky,…
Rozehřejeme troubu.Vytvoříme ze sušenek spodek dortu. Sušenky namixujeme nebo nadrobíme, přidáme 3 lžíce mléka a vysteleme s nimi spodek formičky na cheesecake. Pečeme…
Na suché pánvi opečeme sezamová semínka dozlatova a dáme do misky. Poté rozpálíme v pánvi olej, přidáme maso a zprudka opečeme, když maso zatáhne, přidáme papriky,…
V míse rozešleháme bílky se špetičkou soli asi 1 minutu. Přidáme pískový cukr a šleháme do tuha. Pak přidáváme žloutky jeden po druhém a šleháme asi 1 minutku. Do husté…
Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na silnější proužky. Kukuřičný škrob smícháme s rybí omáčkou a v této směsi masové kousky obalíme. Rozehřejeme lžíci oleje a na něm…
Necháme zkaremelizovat cukr.Přilijeme horkou vodu, pozor, bude prskat, cukr ztuhne, ale pak se zase rozpustí.Přidáme meruňky. Pracujeme-li s celými meruňkami z kompotu,…
V malém rendlíku jsem kromě škrobu smíchala všechny přísady na marinádu a přivedla k varu. Chvíli jsem směs vařila, dokud se nerozpustil cukr. Potom jsem do směsi…
Na vál vysypeme mouku, nahrubo nastrouháme máslo, přidáme jogurt, esenci, sůl a vypracujeme těsto.Suroviny na náplň v míse vyšleháme do hladkého krému.Suroviny na…
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do husté pěny, pak zašleháme postupně olej, smícháme mouku s práškem do pečiva a lehce jí vmícháme do žloutkového základu…
Kuřecí játra jsou velmi vděčná potravina. Křehké a šťavnaté kousky v omáčce se sladkokyselou zeleninou jsou sázka na jistotu. Dochucená omáčka a vhodná příloha budou na…
Výborné jídlo inspirované asijskou kuchyní připravíme během chvíle. Rýžové nudle, kuřecí maso, houby a smaženou zeleninu doplňuje výrazná omáčka, kterou zahustíme…
Cheesecake patří mezi jeden z těch receptů, které mohou vypadat náročně. Existuje mnoho variant, pečené i nepečené varianty, ale ten klasický newyorský je naprosto…
Závin, nebo také štrúdl, si můžete vychutnat i bez lepku. Bezlepkové listové těsto seženete ve specializovaných odděleních supermarketů a pak už stačí naplnit jako…
Francouzské suflé můžeme připravit nasladko i naslano. Základem je bešamel, do kterého přidáme tvrdý sýr, pórek a šalvěj. Díky sněhu z bílků je suflé krásně nadýchané a…
Cigareta: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny (10-15minut), lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do…
Cigareta: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny (10-15minut), lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do…
Předehřejte troubu na 160°C.Dno formy vyložíme pečícím papírem a boky lehce potřeme olejem. Ve velké míse promícháme mouku, škrob, kakao, prášek do pečiva a sůl.V druhé…
Pekáček 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pánvičce opatrně rozpustíme máslo na drobenku. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a škrobem. Do…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.Studené brambory nastrouháme,, přidáme sůl, krupici a škrob.Vypracujeme hladké těsto a vytvarujeme malé…
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále a nakrájíme ho na čtverce (z těsta budeme mít zhruba 12 ks). Do mísy vložíme tvaroh, nasypeme vanilkový pudinkový prášek,…
Oba bůčky s česnekem si umeleme, přidáme smetanu koření na mletá masa, sůl, kukuřičný škrob. Směs v míse řádně promícháme, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?