Horká bílá čokoláda se skořicí
Recept ještě nebyl hodnocen1) Všech pět ingrediencí dáme do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob v mléce, chvíli ještě mícháme a vypneme. Podáváme horké ozdobené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) Všech pět ingrediencí dáme do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme rozmíchaný škrob v mléce, chvíli ještě mícháme a vypneme. Podáváme horké ozdobené…
Dyňu narežeme na kocky. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, dyňu, na kolieska narezaný pór a mrkvu. Osolíme, premiešame, podlejeme trochou vody…
Vajíčka smícháme s cukrem a vyšleháme do husté pěny. Mouku, škrob a kakao prosijeme do ušlehané pěny a přidáme mandlovou tresť. Dáme do formy a pečeme asi 35 - 45 minut…
Pečienky (játra) nakrájame na menšie kusy. Jablká zbavíme jaderníka a tiež nakrájame. Cibuľu narežeme na osminky a rozoberieme na lupene. Slaninu narežeme na hrubšie…
V míse smícháme mouku, kypřící prášek se špetkou soli a vyhloubíme důlek. Do důlku vložíme tvaroh, vejce, cukr a ocet. Změklé máslo rozložíme kolem dokola. Rukama…
Dno vhodné formy (mám rozevírací pečící 200x300 mm) vyložíme jednou vrstvou sušenek. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a ihned do něj zamícháme…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Mandlemi plněné kynuté muffiny mizí z talířů bleskovou rychlostí. Právem. Upečené z těsta měkounkého a příjemně tvárného, jsou šneky nadýchané, měkké i druhý den, voňavé…
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Kuřecí nudličky s lilkem přinášejí neodolatelnou kombinaci šťavnatého masa a jemně opečeného lilku, který se v tomto pokrmu promění v měkkou delikatesu. Tento rychlý a…
Kroužky cibule obalené v pivním těstíčku a kukuřičné mouce krátce upečeme v troubě do zlatova. Podáváme je s majonézovým dipem ochuceným kapary a sušenými rajčaty jako…
Ať již k tilapii přidáte jako přílohu jasmínovou rýži, nebo batátové pyré věřte, že si pochutnáte. Dokřupava opečená ryba s asijskou omáčkou bude lahodná a vcelku lehká…
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má…
Dozlatova usmažené kousky kuřecího masa, přelité sladkokyselou omáčkou, podávané s jasmínovou rýží a příjemně osvěžujícím fenyklovo-okurkovým salátem, to je skvělý oběd,…
Hovězí maso na pórku s houbami je dochucené do asijského stylu. Bude vám chutnat s rýží, nudlemi i počesku s pečivem, či hříšně s knedlíky. Vyberte pěkný kousek…
Roláda: Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Silken tofu, javorový sirup, cukr, ocet, kávu, vanilkový extrakt a vyšlehané lněné semínko…
Omytá játra nakrájíme na větší nudličky. Na rozehřátém oleji játra restujeme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme. Ve…
Sóju zalijeme vroucím vývarem a necháme 30min napít. Poté scedíme, lehce vymačkáme a sóju naložíme do směsi z pasty, hořčice a škrobu. Dobré je nechat marinovat 1-2hod,…
Brambory ve slupce uvaříme den předem a necháme zcela vychladit. Druhý den oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mleté lněné semínko a škrob se solí.…
těsto: 1. V míse smícháme mouku, cukr a sůl a přidáme na kostičky nakrájené máslo. Máslo zapracujeme do těsta (bude z něho hrubá krupice). 2. Přidáme 3 PL ledové vody…
Nejprve si namočíme minimálně na 3 hodiny hrách (já namáčela přes noc), poté uvaříme s 2 bobkovými listy tak, aby byl měkký, ale ne úplně na kaši. Nesmí v něm zůstat moc…
1. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku, maizenu a bílkový sníh. Vymazanou a vysypanou…
1. Troubu předehřejeme na 190°C a pečící plechy vyložíme pečícím papírem. 2. Ve středně velké míse smícháme mouku, kakaový prášek, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl.…
Tipy na valentýnské dárky, které vám zpříjemní společné chvíle!
Jak jednoduše zavařit hrušky? Kromě dobře zralých hrušek stačí už jen dvě ingredience a pár hřebíčků pro lepší aroma
Novoroční čočka: Podle našeho receptu to jde i bez namáčení a hravě ji zvládnete i v „posilvestrovské“ indispozici