Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladěnka - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 536 kJ /
367 kcal
Bílkoviny10,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,00 g
Tuky1,43 g
– nasycené0,29 g
– nenasycené1,14 g
–– mononenasycené0,29 g
–– polynenasycené0,86 g
––– omega 30,00 g
Vláknina14,29 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy71,43 g
– cukry35,71 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…

Karlovarské rohlíky s omládkem

Karlovarské rohlíky s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Smícháme 190 ml příjemně vlažné vody + Sladěnku + droždí + 250 g z odvážené mouky a necháme 60 minut kynout.Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme…

Máslové raženky (bulky)

Máslové raženky (bulky)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.Pak prohněteme,…

Královské rohlíky Videorecept

Královské rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nadýchané a velice voňavé jemné rohlíky s lákavou vůní a delikátní chutí. Výborně chutnají třeba ke kávě, a to nejen s tenkou vrstvou másla, ale i samotné. Upečené…

cathleen

45 min

Podmáslové raženky

Podmáslové raženky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jemné, nadýchané pečivo, co provoní dům, to jsou tyto podmáslové raženky. Kynuté těsto zaděláme za pomoci omládku z droždí a sladěnky. Do těsta také přidáme podmáslí,…

cathleen

162 min

Švýcarky

Švýcarky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek dáme do pekárny a na program Koláč (Dort) necháme asi 5-7 min umíchat.Omládek pak necháme v zavřené pekárně asi 35 min kynout.Přidáme ostatní…

Briošky - šneky

Briošky - šneky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou vymíchat do hladka a pak, v zavřené pekárně, 45 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a znovu, bez předehřevu, necháme vypracovat do…

Vánoční štola

Vánoční štola

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po…

cathleen

55 min

Šťastný škvarkový chléb

Šťastný škvarkový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Škvarkový chléb se od jiných bochníků liší. Nejen svou chutí a vůní! Obyčejné chleby neobsahují tuk, ale v tomto jsou přimíchány mleté (nebo drobně sekané) škvarky.…

cathleen

75 min

Poliš

Poliš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Poliš je jednoduchý, řídší a déle zrající kvásek z droždí, jeden ze způsobů nepřímého vedení těsta (tzv. na jeden kvasný stupeň).Měl by se vyrobit prošleháním, aby do…

Chléb babičky Elišky

Chléb babičky Elišky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb…

cathleen

240 min

Bačovy šátečky

Bačovy šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…

Máslový věnec s brusinkami

Máslový věnec s brusinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

K omládku přidáme zbytek surovin a necháme pekárnou vypracovat a vykynout těsto. Rozdělíme ho na dva díly = dva věnce. Každý kus těsta rozválíme, potřeme máslem,…

Sladké rohlíky s drobenkou

Sladké rohlíky s drobenkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme…

Kávové rohlíky (retro)

Kávové rohlíky (retro)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kávové rohlíky nemají příliš výraznou chuť, ale nedá se o nich říct, že by byly fádně nudné. Naopak! Příjemné je i to, že jsou moc dobré i druhý den po upečení. Jsou…

cathleen

65 min

Lněný chleba s omládkem

Lněný chleba s omládkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek v míse dobře promícháme a zakryté necháme hodinu kynout.K hotovému omládku přidáme zbatek přichystaných surovin a uhněteme těsto, které opět necháme…

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Sladké rohlíčky s tangzhongem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme 45 minut kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně…

1 2 3 6

Naposledy jste si prohlédli