Selská omeleta se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenNa trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky překrájené okapané zelí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky překrájené okapané zelí,…
Švestky si na noc zalijeme červeným vínem a necháme je nasáknout a marinovat. Maso osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem, řádně promícháme a necháme odstát. Švestky…
Srdce si nakrájíme na kusy velké jako na guláš, cibule nadrobno, česnek na plátky, papriku na menší kousky a jarní cibulku na kolečka. Na sádlo si dáme v papiňáku…
Pokud je třeba, tak si větší kusy masa překrájíme, prosolíme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, slaninu na menší kostičky a střídu chleba nadrobíme. Na dno…
Kýtu a slaninu nameleme nebo rozmixujeme, přidáme vejce, koření a housku jemně nastrouhanou, kterou jsme rozmíchali s mlékem. Smícháme. Namočíme si ruce a maso párkrát…
Ve velké míse smícháme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, odměříme přibližně 350 ml teplé vody a polovinu jí vlijeme…
Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na…
Kapustu rozebereme na listy, důkladně omyjeme a pokrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, necháme vyškvařit na pánvi. Zatím si nakrájíme cibuli, tu přidáme na pánvičku až když slanina pustila co nejvíce tuku. Cibuli necháme…
Nakrájenou cibuli a slaninu zpěníme na oleji,přidáme houby, sůl, pepř, petrželku a podusíme asi 10 min. Pak přidáme vařené brambory, které vidličkou rozmačkáme na větší…
Na pánvi rozškvaříme slaninu, nakrájenou na kostičky, přidáme cibuli také nakrájenou na kostičky a osmažíme ji. 10 vajec si rozkvedláme ve větším hrnku, osolíme,…
Maslo dáme na panvicu a popražime cibuľu, ktoru sme nakrájali na mesiačiky. Vylejeme na plech a na to dáme okorenenú rybu - okoreníme horeuvedeným korenim. Zamotáme do…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1cm silné plátky, osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Vložíme je na připravený…
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kečupem. Na každý plátek dáme plátek slaniny a smotáme do roličky a sepneme párátkem. Cibuli nakrájíme najemno, rajčata…
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso a klobásu a…
Do bramborové kaše vmícháme jedno vajíčko. Odeberme kousek kaše, zabalíme do ní kostičku čedaru a uválíme kuličku. Kuličku obalíme ve strouhance, do které můžeme přidat…
Těstíčko na obalování si připravíme následovně. Rozmražený hrášek trochu pomačkáme vidličkou, nastrouháme najemno sýr, nakrájíme na kostičky slaninu, petrželku posekáme,…
Okořeníme jednu stranu filé pepřem. Lehce osmahneme na lžíci olivového oleje, pozor opepřená strana musí být dolů. Vyndáme, osolíme a opepříme druhou stranu a necháme…
Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme, popř. dle chuti okořeníme, poklademe slaninou a silnějšímu špalíčky játrovky.Špalíčky klademe za sebou do řady, abychom mohli vše dobře…
Paštétu dáme do chladničky dobre stuhnúť. Údenú slaninu narežeme na kocky a opražíme. Na nej orestujeme narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku a narezanú ačokču alebo…
Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, …
Patizon si okrájíme a odstraníme jadérka. Nakrájíme na kostky, jak kdo má rád velké. Cibulku si očistíme na nakrájíme na kostičky, slaninu si nakrájíme taky na kostičky…
Nakrájíme si maso na kousky, abychom je mohli napichovat na špejle-játra zvlášť, krůtí zvlášť a přidáme koření, jak je zadáno, ale klidně experimentujeme dle vlastní…
Maso osolíme, posypeme kořením a hladkou moukou. V pekáči rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, slaninu, všechno koření a orestujeme. Pak opečeme maso…
Jak doma uchovat čerstvé bylinky, aby vydržely dlouho svěží? Profíci mají jednoduchý, ale účinný trik s utěrkou
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta nám prozradil, jak dělá vyhlášené vepřové pepřenky a přidal i recept navíc
Noky podle paní Krausové: Jak na knedlíčky, které připomínají vajíčka karety obrovské?