Buchta za babku
Recept ještě nebyl hodnocenUšlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, peč. prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, peč. prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v…
Těsto upečeme, necháme vychladnout, rozřízneme. Pomazala jsem ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poskládala jsem nakrájené broskve a opět pomazala šlehačkou. …
Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny, z bílků ušlehejte sníh. Do žloutkové pěny přidejte šlehačku a zamíchejte. Nasypte mouku s práškem do pečiva, lehce zamíchejte a…
Nejdříve ušleháme šlehačku do tuha. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme rozmačkané jahody i se šťávou a krátce prošleháme.Opatrně vmícháme do pěny ušlehanou…
Máslo rozdrobíme s moukou, do důlku dáme žloutky, na ně cukr, droždí a zalijeme vlažnou šlehačkou. Necháme chvíli (20 min) vzejít kvásek a zaděláme těsto (ručně nebo v…
Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh, zašleháme žloutky a olej, lehce vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. cca 35 min. Po…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na…
Vejce šleháme v misce s oběma cukry asi 5 min. Přidáme změklý tuk a dál šleháme. Přilijeme postupně šlehačku. Opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.Připravíme…
Větší a širší hrnek - já mám hranatý na polévku a je skvělý - vymažeme máslem. Na těsto smícháme všechny suroviny, mělo by být řidší. Nalijeme do připraveného…
Sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté suroviny a dobře zpracujte. Celou formu (průměr 28 cm) vymažte sádlem a na dno dejte kruh pečícího papíru. Pak…
Korpus rozkrojit na dva díly. Jeden díl korpusu dát na tácek a uzavřít rámem z dortové formy. Tvaroh ušlehat s umělým sladidlem a citronkou. Ušlehat šlehačku a…
Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky. Sypkou směs…
Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky. Sypkou směs…
Dědo, dědo, že se nejí sýkorky? ječí Verunka. A děda ? No jasně, v zimě na krmítku ..Dědo, ty jsi zlej, ptáčci se nejí. To víš, že nejí, říká děda a Verunku pohladí po…
Všechny ingredience na marinádu smícháme. Stehna dáme do pekáčku či nějaké jiné nádoby, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do lednice na 1-2 hodiny marinovat…
Hrušky nemusí být jen součástí pečených moučníků nebo sloužit jako povidla. Tento recept přináší netradiční kombinaci hrušky a zmrzliny. Půlky hrušek povaříme v karamelu…
Jedlé gaštany - pekné a veľké - dáme variť do vody, varíme 30 - 40 minút. Potom ešte teplé šúpeme z oboch vrstiev. Pracujeme s horúcimi, teplými gaštanmi, z…
Čokoládová pěna - mousse je jako dech! Jemná, nadýchaná a neodolatelně slaďoučká. Pokud potřebujete na klidné nervy a na pohodu hříšné pokušení v pohárku, je toto recept…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Větrníky jsou poměrně složitá záležitost, proto je třeba si vše dobře časově naplánovat. Odměnou vám budou zákusky, na kterých si zaručeně pochutnáte mnohem více, než na…
Francouzský toust (toast) je velice jednoduchý způsob, jak z mála surovin rychle vytvořit prima sladkou snídani nebo večeři. Stačí mít doma zbytky staršího sladkého…
Klasické palačinky vám jistě nemusíme představovat. Ale slyšeli jste o čokoládových? Tenoučké placičky z čokoládového těsta jsou naplněné tvarohovým krémem a ozdobené…
Naučte se vejce Benedikt jako profesionál! Tipy a triky, jak zvládnout vajíčka na jedničku
Jídelní rozmary slavných: Meryl Streepová miluje lanýže a tohle pravé italské tiramisu
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká