Jablkovo- skořicové šneky s polevou z bílé čokolády
Recept ještě nebyl hodnocenV robotu s hnětacím hákem (nebo ručně v míse) smícháme 1 hrnek mouky, droždí, cukr a sůl. Přidáme mléko, vejce, máslo a vanilkový extrakt. Poté přidáváme po ⅓ hrnku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V robotu s hnětacím hákem (nebo ručně v míse) smícháme 1 hrnek mouky, droždí, cukr a sůl. Přidáme mléko, vejce, máslo a vanilkový extrakt. Poté přidáváme po ⅓ hrnku…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Z nich jednu třetinu rozložíme do máslem vymazaného pekáčku a poklademe plátky Romadůru. Pak dáme zase druhou třetinu…
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Naplníme košíčky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 20 minut.Na zmrzlinu nejprve ušleháme šlehačku a do…
Z mouky, šlehačky a soli uděláme v misce těsto, které necháme 20 min odpočinout. Zatím připravíme ovoce, čerstvé, mražené nebo kompotované a rozpustíme máslo.Těsto…
Utřeme do pěny žloutky, máslo a cukr moučka. Dále přidáme nasekanou čokoládu, ořechy, vanilkový cukr, kypřící prášek, mouku, šlehačku a sníh z bílků. Pečeme zvolna.…
Ananas rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme mouku, rozehřáté vlažné máslo a cukr a dobře promícháme. Na plech vyložený papírem na pečení nebo fólií dáme vždy kávovou…
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, a potřeme hořčicí (hodně). Dáme do pekáče kostmi nahoru, obložíme máslem, cibulí na kolečka, slaninou na plátky, podlijeme 1 a 1/2…
Šlehačku ušlehat podle návodu na obale a jemně vmíchat do jogurtu. Dát vychladit do lednice a nechat asi 25 minut šlehat v zmrzlinovači.
Všechny suroviny řádně vymícháme metličkou. Necháme chvíli uležet. Pánvičku lehce vymažeme olejem a smažíme palačinky z obou stran. Mažeme marmeládou a zdobíme šlehačkou.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme, osolíme. Připravíme si pánev a pekáč nebo zapékací mísu. Maso obalíme v hladké mouce, potom ve vajíčku a na pánvi…
Z těsta vyválíme kulatý plát. Vložíme ho do dortové studenou vodou vypláchnuté formy. Dno párkrát propíchneme vidličkou aby těsto nebublinovalo. Dáme do vyhřáté trouby…
Mouku a kypřicí prášek dobře promícháme a přidáme nahrubo nastrouhaná, oloupaná jablka. Změklé máslo smícháme s cukrem a vejci a pořádně vyšleháme. Vmícháme…
Smetanu zahřejeme. Do teplé (na udržení prstu) vmícháme kakao, nasypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat.Do hlubší mísy nakrájíme oloupané kaki a banány…
Plátky syrových brambor poklademe do máslem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Kysané zelí promícháme s nakrájenou sterilovanou…
Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a necháme ho zhruba dvacet…
Nejdříve si smícháme v misce cukr se skořicí, z jablek odstraníme bubáky a na straně stopky vydlabeme jakoby mističku (asi 1,5 cm hlubokou), nedokrájet na dno, jadérka…
Všechny suroviny spolu dobře rozmícháme nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.Vlijeme do zmrzlinovače a necháme zmrazit.Kdo strojek nemá, dá zmrazit do mrazničky, ale pak je…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Jako první si rozpustíme 3 lžičky instantní kávy ve 2 lžičkách vařící vody a necháme zchladnou. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, po jednom přidaváme vejce a vždy…
Maso potřeme hořčicí z obou stran a obalíme v nastrouhaném křenu. Naskládáme do pekáčku, zalijeme šlehačkou a pečeme 20 minut. Příloha: vařené brambory a zeleninový…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Mladé kohoutky omyjeme a osušíme. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme a břišní dutiny naplníme připravenou nádivkou. Příprava nádivky:…
Stehna stáhnem z kůže,nasolíme a obalíme v hladké mouce.Připravíme si těstíčko rozšleháním vajíček,přidáme nastr.sýr a hladkou mouku,stehna obalíme v těstíčku a zprudka…
Podle návodu si uvaříme těstoviny. Než se těstoviny uvaří připravíme si omáčku. Cibulku nakrájíme na drobno a osmahneme ji. Pak přidáme mleté masoa zase osmahneme. Poté…
Tři suroviny, které do horkovzdušné fritézy nepatří: Potíže dělá nejen sýr, ale i jedna běžná příloha
Ve starověkém Řecku bylo maso drahé, jedly se víc ryby. Sparťané vařili polévku z vepřové krve podobnou naší „prdelačce“
Vietnamská kuchyně: Připravte si doma vlastní nudlový salát Bún bò Nam Bô. Takhle jednoduše se dělá