Velikonoční klobásový králík se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenI hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I hlavní chod se dá o Velikonocích pojmout kreativně. Z bílé klobásky vytvoříme na pekáči tvar králíčka. Obložíme ho zeleninovou směsí podušenou na másle a po chvíli…
Okrájené kousky ze spodní části chřestu rozhodně nevyhazujte. S trochou přísad vykouzlíte skvělou polévku. Dochutit ji můžete podle vlastních preferencí. Každopádně…
Do pekáče naskládáme pangase, na něho navrstvíme zeleninu a posypeme kořením. Dáme péct asi na 30 minut na 200 °C – dle trouby. Podáváme s bramborem, pečivem nebo…
Do hrnce dáme asi 3 litry vody,přidáme zeleninu,rybu nakrájenou na kostky,prolisovaný česnek,chilli,kmín,osolíme a uvedeme do varu.Mezitím si na másle orestujeme drobně…
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice. Na pánvi rozehřejeme…
Orestujeme cibuli a česnek, přidáme na malé kostičky nakrájené brambory, 1 papriku červenou a asi 10 minut restujeme, až směs změkne, necháme vychladnout. Rozšleháme 5…
Lístkové cesto vyvaľkáme do okrúhlej formy ( ako na pizzu ), pričom nadvihneme okraje. Posypeme polovicou strúhaného syra. Na polkolieska narezaný pór rozložíme na…
Maso nakrájíme na kostky a na rozehřátém tuku opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, chvíli společně opékáme, pak osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Zeleninu…
Mleté maso okořeníme grilovacím kořením nebo kořením na mletá masa, celým kmínem, pepřem a opečeme na pánvi do zlatova. Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě.…
Těsto rozválíte dost na tenko do kruhu - do velikosti formy cca 25 cm. Okraje nemusí být. Propícháte vidličkou a v troubě vyhřáté na 200 st. asi 10 minut zapečete.…
Maso si nakrájíme na nudličky, nebo menší kousky a smícháme se surovinami na marinádu. Pokud máme čas, necháme přes noc uležet, pokud ne, tak aspoň 2 hodiny. Na…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a zeleninu a několik minut podusíme. Potom přidáme hořčici, nakrájené tyčinky surimi, opepříme, pár minut…
Na kostky nakrájíme maso a játra a promícháme s na nudličky nakrájenou zeleninou. Osolíme, opepříme, přidáme koření (kari, mletá paprika, grilovací koření), důkladně…
Kuřecí maso nakrájíme na malé tenké plátky, zakapeme sójovou omáčkou a posypeme solamylem.V pánvi wok si rozpálíme olej a orestujeme maso, přidáme cibuli a česnek, po…
300 g rýže (je to 1,5 hrnku o obsahu 250 ml), propláchneme horkou vodou, necháme okapat, vložíme do namočeného římského hrnce a zalijeme 2 hrnky vlažného drůbežího…
Řízky umyjeme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji. Přidáme zeleninu. Až vše změkne, přidáme ostatní suroviny a vaříme ještě 2 min. Jako příloha jsou dobré…
Kuřecí vykostěné maso ze stehen nakrájíme na menší kousky.Nasolíme a obalíme ve směsi oleje a kořenící pasty KOČUDŽANG. Dáme odležet do chladu na cca 30 minut.Nudle…
Uvaříme si těstoviny dle návodu. Mezitím nakrájíme cibuli na jemno. V misce smícháme kysanou smetanu, dvě lžičky hořčice a lžičku zelené curry pasty. Dochutíme solí a…
Nastrouháme tvrdý sýr do misky, přidáme vejce, strouhanku, sůl , pepř, petrželku a zeleninu...promícháme.... Kuřecí plátky ještě podélně rozkrojíme na slabší plátky. …
Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.Curry omáčka: …
Nadrobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na sádle, přidáme rozpůlená srdíčka, kečup, zeleninu, koření a podusíme, můžeme přilít trochu vody. Jako příloha je…
Stehna z obou stran osolíme, slaninu nakrájíme na malé kostičky a cibuli nadrobno.Do pekáčku dáme lžičku oleje, přidáme slaninu, bobkové listy, jalovec, zeleninu a…
Nejprve si uvaříme oboje fazole s masoxem, bobkovým listem, tymiánem a trochou soli, až jsou skoro měkké přidáme česnek na plátky, cibuli nadrobno, Babiččina zelenina je…
Maso omyjeme, rozpůlíme (pokud jsou prsa silná), na oleji mírně z obou stran osmažíme, přidáme bujón, koření a zalijeme vodou.Necháme dusit, dokud maso není téměř měkké,…
Javorový sirup objevil kdysi dávno indiánský náčelník. Dnes tuhle delikatesu miluje celý svět!
Pravda o sádle: Výživová specialistka vysvětluje, proč se tuků nemáme bát a jak je to s neslavným cholesterolem
10 kroků k dokonalé velikonoční nádivce. Pečivo je třeba opéct, maso osmahnout a hlavně nezapomeňte na tuk