Polévka s lososem
Recept ještě nebyl hodnocenChřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.Plát těsta rozválíme a…
Olej a máslo rozpustíme na pánvi a orestujeme nakrájenou cibuli na kolečka a česnek na plátky. Přidáme nakrájená játra, orestujeme a přidáme nastrouhaný šmakoun , koření…
Na másle osmažím očištěné žampióny, nakrájené na kousky. Jakmile jsou podušené, přidám mouku a krátce orestuji. Přiliji vývar.Nechám 15 minut provařit, poté přidám 1…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka tak 0,5 cm, cibuli oloupeme a nakrájíme také na kolečka, papriku nakrájíme na kostičky, stejně tak salám a Olmín.Zapékací mísu…
Nejprve nakrájíme slaninu na kostičky. Na trošce másla ji vypečeme do křupava. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou jarní cibuli, která se bude…
Pekáč vymažeme sádlem, nasypeme cibuli a vložíme osolené a okmínované kuře (já většinou používám horní a dolní stehna). Na kuře rozprostřeme zelí a slaninu. Přidáme…
Dnes ráno jsem se podíval do ledničky, po bilanční prohlídce jsem sáhl do mrazáku pro kuřecí stehenní steaky, rozmrazil je a začal vymýšlet. Vymyslel jsem za chvíli…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse ( - je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne…
Vyšleháme 3 bílky se sodou, kypřícím práškem, lžící cukru, vanilkovým cukrem a lžičkou citrónové šťávy.Vyšleháme smetanu a poté přidáme po jednom žloutky. Potom olej a…
Jak tak brouzdám po netu, narazím na recept na koprovku. To není moc zajímavé, ale diskuse k tomu mne zaujala a tak jsem se připojil s kritikou kvality prodávaných…
Do hrnce dáme olej a lžičku másla, rozehřejeme a přidáme nakrájený česnek, opečeme, přidáme nakrájené brambory a pastinák. Vše orestujeme a zalijeme vývarem, povaříme.…
Máslem vymažeme pekáček či zapékací mísu, vše nakrájíme, promícháme a nasypeme do pekáčku, navrch položíme kousky kuřátka. To si naložíme den předem do grilovacího…
Nejprve dáme vařit vodu na těstoviny a mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a kuřecí maso na kostičky (velikost záleží na vás). Když se vaří voda na těstoviny, tak dáme na…
Očištěné brambory nakrájíme na plátky. Lososa nakrájíme na tenčí nudličky, kuřecí maso nakrájíme také na tenké plátky. Obě masa následně osolíme a přidáme provensálské…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180C asi 20 minut.…
V hlubším kastrolu na rozehřátém tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme opláchnuté a osušené maso a po obou stranách necháme zatáhnout.Zaprášíme paprikou, promícháme,…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. V hrnci uděláme z másla a mouky jíšku, zalijeme mlékem, přidáme fazolky, bujon, sůl, pepř, kopr.Povaříme a…
Do hrnce nalijeme vývar, do něj vložíme oloupané šalotky a zvolna přivedeme k varu, šalotky povaříme asi 5 minut, než začnou měknout a pouštějí už chuť. Vývar se…
Do většího hlubšího hrnce dáme zahřát smetanu s medem. Přidáme želatinu, dobře vařečkou, nebo vidličkou promícháme a necháme nabobtnat. Mezitím opláchneme a na…
Bramborová kaše v neobyčejném podání. Zapékanou kaši jistě znáte, díky tomuto receptu ji však můžete pozvednout ještě o další level výš. Hebká kaše pikantní chuti…
Králík vyžaduje dokonalou přípravu, aby byl šťavnatý. V tomto receptu se stehna pečou v bylinkovém rozvaru, který zachová jejich křehkost a šťavnatost. Na talíři je pak…
Připomeňte si dětství díky tradičnímu receptu na jahodový pohár s pudinkem a šlehačkou. Není to žádné velké vaření, ale výsledek je tak úžasný, že se o něj musíme…
Tian je další francouzská klasika, která se prosazuje i české kuchyni. Tuto barevnou zapečenou zeleninovou směs lze upravit na mnoho způsobů. Lze do něj přidat i různé…