Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenZ voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento…
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením dobrá zmrzlina. Připravit si ji můžeme i v klidu domova a budeme tak mít jistotu, z jakých surovin je vyrobena. Výborně…
Smetanové poháry s Grankem, čerstvým letním ovocem a hojně posypané strouhanou čokoládou, rozzáří oči nejen dětem, ale i dospělým. Jejich sladká chuť lehce osvěží a…
Sezona chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte co z této zeleniny připravit, pusťte se do polévky. Talíř horké polévky se zeleným chřestem a kuřecím masem…
Máte doma zbytek vánočky a nevíte co s ním? Upečte z něj skvělé sladké řezy s vanilkovým pudinkem a jahodami. V zimě můžete použít jahody mražené, v létě naopak čerstvé.…
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou jsou lahodným dezertem, který v sobě snoubí křupavost ořechového těsta s jemnou chutí tvarohu a osvěžujícím…
Menší plech na pečení vyložíme papírem na pečení.Meruňky opláchneme, necháme okapat, vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky.Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, za stálého…
Sezónní dezert, hodící se pro slavnostnější příležitosti. Přesně takový je rebarborový krém, který kombinuje chuť karamelu a nakyslé rebarbory. Dokonalá sladká tečka za…
Jemné žampiony orestujeme na základu ze špeku a cibule. Podle preferencí našich chutí pak můžeme zvolit jemnější omáčku ze smetany ke šlehání nebo naopak výraznější,…
Křehké košíčky naplněné jemným krémem a ozdobené čerstvým ovocem představují ideální kombinaci chutí. Příprava těchto košíčků je snadná a výsledkem je neodolatelná…
Tuto krémovou polévku připravíme z brambor, batátů a řapíkatého celeru. Po rozmixování ji zjemníme smetanou. Na závěr do polévky přidáme nakrájený medvědí česnek, který…
Velmi jednoduchý oběd připravíme z kuřecích stehen. Předem je marinujeme v bylinkové marinádě s citronovou šťávou. Poté je stačí upéct v troubě a přidat k nim trochu…
Jídla z pomalého hrnce mají své kouzlo. Maso zůstane krásně šťavnaté a omáčky jsou plné chuti a krásně voní. Vepřová kýta se smetanovou zeleninou omáčkou, je ideálním…
Během horkých letních dnů jistě přijde vhod osvěžující jahodový dort. Připravíme ho z kakaového korpusu, který doplníme jemným šlehačko-tvarohovým krémem. Dort ozdobíme…
Talíř dobré polévky vždy příjemně zasytí a potěší. Hustá smetanová kuřecí polévka s kedlubnou a brambory není nijak složitá na přípravu a hotová bude do hodiny. Po…
Pokud jsou krémové smetanové polévky vaše oblíbené, tak si určitě zamilujete tuto polévku. Z čerstvého chřestu a kedlubny můžete uvařit skvělou polévku, která je snadná…
Angreštový clafoutis je tradiční francouzský dezert, který si získává stále větší oblibu i v našich končinách. Kombinuje jemnou chuť sladkého těsta s osvěžující…
Jemné krémové polévky chutnají nejen dětem, ale i dospělým. Z čerstvého medvědího česneku a kedlubny vykouzlíte skvělý krém zajímavé chuti. Polévka je snadná na přípravu…
Tento lahodný dezert kombinuje jemné kynuté těsto, obohacené o zdravou cuketu, s bohatou a aromatickou makovou náplní. Výsledkem je vláčný a chutný závin, který je…
Milovníci krémových polévek zbystřete, tato polévka je pro vás jako stvořená. Jemný smetanový krém z kedluben na talíři perfektně doplní restovaná krůtí játra společně s…
Řezy budou skvělým moučníkem na jakékoliv oslavě. Dokonale jemný a nadýchaný piškot je pokryt nejprve lahodnou vrstvou pudingu s jahodami, na kterém leží ještě…
Obědových inspiracích není nikdo dost. Masové kuličky z mletého masa mají rádi děti i dospělí. Dobře ochucené kuličky na nasládlých dušených kedlubnách, podáváme s…
Z čerstvého letního ovoce můžeme připravit tento výborný koláč, nad kterým se vám budou sbíhat sliny. Nadýchaný piškot potřený lehkým svěžím krémem z jogurtu a smetany…
Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný…
Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami: Díky přípravě v troubě je maso nádherně šťavnaté a tak měkoučké, až se rozpadá
Královna levandule: Kdy ji sbírat, jak ji správně sušit a jak z ní upéct tento voňavý citronový moučník s polevou
Naučte se frgále podle profesionálky! Valašská pizza nasladko je světový fenomén