Špenátové quiche (kiš)
Recept ještě nebyl hodnocenZákladem správného quiche je jeho těsto. Určitě není dietní, ale právě to, ho dělá naprosto neodolatelným. Náplň se skládá ze špenátu a strouhaného sýra, vše zalité…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základem správného quiche je jeho těsto. Určitě není dietní, ale právě to, ho dělá naprosto neodolatelným. Náplň se skládá ze špenátu a strouhaného sýra, vše zalité…
V této krémové polévce spojíme dvě delikátní suroviny - aromatický svěží medvědí česnek a václavky, které máme od podzimu zamrazené. Výrazné chutě na závěr zjemníme…
Svěží krémovou polévku z jarní cibulky a pórku podáváme s plátkem dokřupava opečené slaniny a nasekanou zelenou natí jarní cibulky. Přidat můžeme i krutony. Ke zjemnění…
Šťouchané brambory se zdají býti velmi obyčejnou přílohou. Když je však vyzkoušíte podle našeho receptu, změníte jistě názor. Do brambor přidejte vysmaženou slaninku a…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Není nic lepšího, než si po nedělním obědě dopřát něco na mlsání. Můžete si zpříjemnit den pohárkem s rebarborovým rozvarem a jemným smetanovo-mascarpone krémem.…
Žampiony můžeme díky jejich neutrální chuti přidat k výraznějším surovinám. Dnes je upečeme spolu s orestovanou debrecínkou, posypané aromatickým medvědím česnekem.…
Zdravá pampeliška má v kuchyni mnoho využití. Z listů pampelišky, chleba a vývaru můžeme připravit tuto dobrou polévku, která je díky smetaně krásně jemná. Podáváme ji…
Osvěžující poháry s mraženými borůvkami jsou dokonalým dezertem pro horké letní dny. Tento jednoduchý pokrm kombinuje sladkost mražených borůvek s krémovou jemností…
Sezóna čerstvého letního ovoce je již pomalu v plném proudu. Neváhejte a zužitkujte čerstvé jahody do opravdu nadýchaného koláče, který ze stolu zmizí opravdu rychle.…
Jahodová pěna je lehký a osvěžující dezert, který je ideální pro horké letní dny. Tato lahůdka se připravuje z čerstvých jahod, cukru a smetany, které se společně šlehá…
Mouku, kypřicí prášek a kakao prosejeme do misky a promícháme. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Zapneme troubu na 190 ° C a plech 42x42 cm vyložíme papírem na pečení,…
Palačinky nemusí nutně znamenat jen usmaženou světlou placku plněnou marmeládou. V tomto receptu najdete inspiraci na tři různé příchutě palačinek, do kterých pak…
Sladký letní smetanový dezert, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Přesně takové jsou jahody s cukrem, zašlehané do vanilkového pudinku. Pokud máte čerstvé jahody a…
Tyto drobné ovocné dortíčky plné rybízu přímo lákají k nakousnutí. Nadýchaná piškotová kolečka, potřená lahodným jemným krémem z tvarohu a smetany, podáváme posypaná…
Letní osvěžení v podobě domácí ovocné zmrzliny. Můžeme jí servírovat v pohárech, nebo pořídit oplatkové kornoutky. Výborná bude s ovocným přelivem, čokoládou nebo…
Tento lahodný letní dezert přímo láká k ochutnání. Sněhové pusinky v kombinaci s mátovou smetanou, šťavnatými sladkými jahodami a nadýchanou šlehačkou chutnají opravdu…
Palačinková roláda je skvělý nápad na milé a malé sladké pohoštění. Krájet můžete menší, nebo větší porce, zdobit navrchu čokoládovou polevou, zmrzlinou nebo oříšky.
Nanuky patří v létě mezi vítané osvěžující mlsání. Můžeme je připravit i doma a vybrat tak ovoce, které do nanuku přidáme. Na závěr nanuky namáčíme v čokoládě, s tím nám…
Cheescake, lahodný dezert s neotřelou chutí jarních květů bezu,si připravíte podle našeho receptu. Neváhejte s přípravou, květy nelze sbírat příliš dlouho. Odkvetou a…
Jak už sám název napovídá, tento dort se hodí zejména na léto. Je lehoučký, osvěžující a plný dokonale sladkých jahod. Dort je tak akorát sladký a nejlépe chutná…
Připravit výborný dezert nemusí být nijak složité. Na tento lahodný pohár stačí rozvařit meruňky s cukrem a poté je zchladlé smíchat s tvarohem a šlehačkou. Podáváme…
Tento výborný šťavnatý dezert se skládá z nadýchaného korpusu, jemného krému z tvarohu a smetany a vynikajícího svěžího želé z bezových květů a citronu. Všechny chutě se…
V jednoduchosti je krása - to přesně platí pro tuto roládu. Kakaový piškot stačí potřít šlehačkou, na kterou položíme čerstvé drobné ovoce, a poté svinout do rolády.…
Z Receptáře Přemka Podlahy: Veka plněná nádivkou z vařených vajec, salámu a majonézy je retro občerstvením, které zachutná i dnes
Dokonalý vyprošťovák s minimem času i úsilí: Domácí „čínskou“ nudlovou polévku máte vařenou do pěti minut
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové