Těstoviny se smetanovou omáčkou z pečených paprik
Recept ještě nebyl hodnocenRozehřejeme troubu na 200°. Papriky vložíme do pekáčku, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut - až se na nich začnou dělat puchýřky. Horké dáme do sáčku, uzavřeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozehřejeme troubu na 200°. Papriky vložíme do pekáčku, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut - až se na nich začnou dělat puchýřky. Horké dáme do sáčku, uzavřeme a…
Domácí zmrzliny jsou čím dál více oblíbenější, nicméně připravit dokonale krémovou konzistenci není úplně jednoduché. My pro vás máme snadný recept na zmrzlinu ze Salka,…
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Ořechy a karamel, to jsou dva komponenty, které spolu tvoří dokonalé duo. Tento dort je složen z ořechového nadýchaného piškotu, který je proložen lahodnou karamelovou…
Ochutnejte tento lehký ovocný dezert, který chutná stejně skvěle, jako vypadá. Dort tvoří tenká vrstva korpusu pokladená broskvemi zalitými svěžím jogurtovým krémem.…
Zapečené těstoviny se šunkou a nivou jsou lahodným a sytým jídlem, které potěší všechny milovníky krémových pokrmů. Kombinace jemných těstovin, šťavnaté šunky a výrazné…
Našleháme šlehačku s esencí do krémové hmoty, přidáme postupně cukr promíchaný s moukou, škrobem a případně skořicí. Vyšlehanou hmotu přikryjeme folií a necháme při…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny. Následně přilijeme mléko a olej. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně zašleháme do…
Nejprve si připravíme špenát. Cibulku necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme špenát, česnek, smetanu, osolíme, opepříme a zahustíme vejcem. Necháme vychladnout. …
Crème fraîche pochází z Francie a vyrábí se tradičně z kravského mléka. Má nižší podíl laktózy, takže je lehce stravitelný. Vy si jej můžete snadno připravit i doma, a…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Máte rádi kysané zelí? Přichystejte z něj tyto výborné placičky ochucené uzeným sýrem a sušenou šunkou. Toto snadné smažené jídlo použijte jako přílohu k obědu, nebo jen…
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy…
V míse smícháme všechny suché ingredience, přidáme vajíčka rozkvedlaná ve vodě a nakonec ruční metličkou vmícháme majonézu. Nalijeme do pekáčku 23x32 cm na řezy nebo…
Nakrájíme si jarní a červenou cibulku na malé kostičky, osmahneme na sádle. Když cibulka zesklovatí, přidáme směs na svíčkovou.Nakrájíme kuřecí maso na kostičky /…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta…
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
6 žloutků utřeme se 6 lžícemi cukru, přidáme 2 lžíce oleje, mouku smíchanou s práškem a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme péct na plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou…
Maličké šátečky ze šlehačkového těsta plněné jemnou tvarohovou náplní a brusinkami, po upečení obalené ve vanilkovém cukru, jsou skvělým pohoštěním pro přátele, nebo si…
Chcete překvapit svoji drahou polovičku na svátek všech zamilovaných? Upečte tento hříšně čokoládový dort, který je plněný dokonalou máslovo-čokoládovou pomazánkou.…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Příprava této oblíbené cukrovinky je poměrně snadná. Stačí se držet postupu, vybavit se teploměrem a při přípravě dodržovat dané teploty. Výsledkem je báječné mlsání,…
Svíčková omáčka je klenotem české kuchyně a každá kuchařka má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit. Příprava je sice náročnější, ale o to více si zaslouží…
Holka u plotny radí: Jak na skvělou babiččinu chalupářskou omeletu? Stačí jen dvě suroviny!
Květák, jak ho možná neznáte: Připravíte z něj skvělou pizzu nebo dokonce kapučíno!
Fast food zdravě i pro děti: Cuketová pizza, krůtí řízečky i tvarohové knedlíčky malé caparty nadchnou