Litá buchta s tvarohem a povidly nebo džemem
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý koláč z litého těsta je naplněný tvarohovou náplní zjemněnou kysanou smetanou. Přidaný džem nebo povidla ještě přidají náplni nakyslou pikantní příchuť. Tyto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jednoduchý koláč z litého těsta je naplněný tvarohovou náplní zjemněnou kysanou smetanou. Přidaný džem nebo povidla ještě přidají náplni nakyslou pikantní příchuť. Tyto…
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji smažíme dokud nezačne zlátnout. Na cibuli vložíme plec nakrájenou na plátky a necháme z obou stran zatáhnout, podlejeme, tak aby…
Plech vyložíme alobalem, nasypeme 2 vanilkové cukry, skořici, nastrouhaná jablka a zalijeme těstem a dáme péci na 220°C do trouby.Na těsto ušleháme vejce s cukrem,…
Vymažeme a vysypeme plech a troubu rozehřejeme na 200 stupňů.Všechny suroviny, kromě smetany a kakaa pečlivě promícháme na hladké těsto. Pak polovinu těsta vylijeme na…
Tato lahodná pochoutka spojuje nadýchané těsto s osvěžující zakysanou smetanou a jemnou chutí vanilkového pudinku a tmavé těsto se světlým pudinkem tvoří zajímavé…
Řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na větší nudličky.Promícháme s olejem, octem, prolisovaným česnekem, lehce osolíme.Balkánský sýr rozdrobíme na menší kusy…
Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme olej (dělala jsem v robotu), pak už vařečkou vmícháme mrkev a zbylé sypké suroviny. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Do vlažného vývaru nebo vody namočíme sušené houby a dáme stranou. Na knedlíčky oloupeme a na jemno nastrouháme vychladlé brambory. Do misky k nim přidáme tvaroh, vejce…
Mezi jednu z nejoblíbenějších podzimních surovin patři bezesporu dýně. Její využití naleznete nejen ve slané kuchyni, ale také v moučnicích. Dýňový koláč se zakysanou…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a minimálně na 3 hodiny (ideálně přes noc) naložíme do bílého jogurtu ochuceného solí, kari kořením, sladkou paprikou a mletým…
Dokonale vypadající a chutnající dort nemusí být vždy jen z piškotového těsta. Vyzkoušejte k další oslavě připravit tento palačinkový. Jednotlivé kakaové palačinky jsou…
Na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme rajčata, syrová nakrájíme (plechovku jen vylijeme).Přidáme koření skořici, tymián, pepř, hřebíček,…
Tyto výborné řezy připravíme z těsta, které je díky bílkovému sněhu krásně nadýchané, a vanilkového pudinku. Po upečení povrch ještě ozdobíme zakysanou smetanou a…
Příprava: Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý…
Zdravá, snadná, rychlá a výtečná. Taková je mrkvová pomazánka připravená ze smetanového sýru Gervais a zakysané smetany. Pomazánka je lehce nasládlá a nejlépe bude…
Že by vás kombinace jablek a máku nenapadla? Chyba, tato kombinace potěší vaše chuťové pohárky. Křehké máslové těsto se rozplývá na jazyku a jablka zajišťují vláčnost a…
Že by vás kombinace jablek a máku nenapadla? Chyba, tato kombinace potěší vaše chuťové pohárky. Křehké máslové těsto se rozplývá na jazyku a jablka zajišťují vláčnost a…
Jablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že…
Tento dezert zaujme na talíři na první pohled. Světlý a tmavý krém z tvarohu a zakysané smetany, střídající se v tenkých proužcích na korpusu z máslového těsta. Dezert…
Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to…
Do pekáčku rozložte cibuli nakrájenou na plátky, poklaďte sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte…
Chystáte se grilovat? Ke grilovanému masu i zelenině se výborně hodí tento lehký dresink ze zakysané smetany, jogurtu, česneku a bylinek. Příprava je velmi jednoduchá a…
Retro okénko: Vzpomínáte na Tuzex? Za bony se tam daly koupit žvýkačky, kvalitní čokoláda, whisky i káva
Retro okénko: Uvařte si plíčky na smetaně podle slavného kuchaře Viléma Vrabce
Kuřecí stehna pečená na peřince z bylinkové nádivky: Delikatesa, kterou zvládne i začínající kuchař, chutná božsky