"Francouzský" kuřecí pekáček
Recept ještě nebyl hodnocenZapečené kuřecí maso se sýrem je skutečná rychlovka. Navíc je to jídlo velmi variabilní. Můžeme měnit koření i druhy sýra. Pokaždé bude mít pokrm jinou chuť a pokaždé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapečené kuřecí maso se sýrem je skutečná rychlovka. Navíc je to jídlo velmi variabilní. Můžeme měnit koření i druhy sýra. Pokaždé bude mít pokrm jinou chuť a pokaždé…
Z droždí, lžičky cukru, lžíce mouky a půlky mléka necháme vzejít kvásek.V míse zaděláme s kváskem hladké těsto a necháme asi 30 minut v teple kynout.Pak rozválíme nebo…
Čas od času je potřeba odlehčit jídelníček a dát prostor bezmasým pokrmům. V tomto receptu najdete inspiraci na skvělý oběd. Uvařené brambory opečené na pánvi, posypané…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.
V období sklizně cuket již nevíme co s nimi. Můžeme z nich připravit třeba jednoduchou omáčku, kterou podáváme společně s těstovinami. Její příprava není vůbec složitá a…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Vyzkoušejte letos velikonočního beránka připravit trochu netradičně. Do těsta stačí přidat nastrouhanou mrkev, zakysanou smetanu a nasekané mandle a provonět ho…
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
Dobrý guláš bývá vizitkou každého kuchaře. Důležité je nebát se koření a vyladit chutě tak, aby se dokonale doplňovaly. Určitě se vyplatí připravit guláš den předem, aby…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Pomazánky jsou dobrou volbou jako rychlá svačina, nebo večeře. Postačí na ně pár surovin a během pár minut je hotovo. Pomazánka z čerstvého sýra je příjemně svěží a její…
Tyto krásně vypadající řezy připravíme z piškotového těsta, které ochutíme špenátovým protlakem. Po upečení piškot rozřežeme na tři části a spojíme je náplní ze sýra,…
Tyto krásně vypadající řezy připravíme z piškotového těsta, které ochutíme špenátovým protlakem. Po upečení piškot rozřežeme na tři části a spojíme je náplní ze sýra,…
Kynuté těsto je tentokrát zaděláno pomocí sušeného droždí a se zakysanou smetanou. Jemná chuť těsta se tak skvěle spojí s makovou a tvarohovou náplní, ve které najdete…
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní…
Bábovka je pomyslnou královnou pečených moučníků naší kuchyně. A není vůbec složitá. S tímto receptem si upeče bábovku i začátečník. Díky medu je jemná a vláčnost jí pro…
Krémovou špenátovou polévku si oblíbí i ti, kteří špenát nemají zrovna dvakrát v oblibě. Příprava syté a chutné polévky opravdu není složitá a tak se do ní můžou bez…
Ochutnejte tento zajímavý salát s netradiční kombinací hermelínu, vařených žampionů, jarní cibulky a kapie. Salát spojí směs zakysané smetany, majonézy a hořčice. Salát…
Jaro přináší do naší kuchyně spoustu čerstvé jarní zeleniny. Z ředkve a ředkviček můžete připravit příjemně svěží jarní tvarohovou pomazánku, jejíž chuť nejlépe vynikne…
Připravte k nedělnímu odpolednímu mlsání řezy z křehkého lineckého těsta s jemnou broskvovou náplní a čepicí zapečené krémové vrstvy ze zakysané smetany. Rozležením v…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Linecké těsto je v tomto receptu základem pod vrstvou smetanovo-pudinkového krému, na kterém jsou rozmístěny kulaté sladkokyselé mirabelky. O finální efekt se postará…
Slané koláče jsou velice variabilní a naplnit je můžete různě. Vsaďte na jistotu a zvolte osvědčenou kombinaci smetany, šunky a cibule. Samozřejmě nesmí chybět zlatavý…
Medová roláda s ořechovou náplní vás nadchne jednoduchou přípravou a výborným finálním výsledkem. Nakrájejte porce, uvařte kávu nebo čaj a vychutnejte si alespoň plátek.…
Retro moučník štěpánskou omeletu si můžete připravit podle ČSN. Nadýchaný piškotový dezert báječně chutná s čerstvými jahodami
Cuketová marmeláda má pikantní chuť po zázvoru, lehce nahořklou po citronové kůře a důležité využití najdou i citronová jadérka
Šampaňské mezi pepři: S kampotským pepřem vaří ti nejlepší šéfkuchaři, z každého jídla udělá delikatesu