Zeleninová polévka s červenou řepou
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Lahodná pomazánka dokáže pozvednout chuť jednohubek a chlebíčků. Máte-li rádi kombinaci sýru a vajíček, jste tu správně. Slaný balkánský sýr nastrouhaný s uvařenými…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Upéct nádhernou a nedusivou bábovku může být pro někoho oříšek. S naším receptem se to zaručeně povede každému. Do těsta je přidaná zakysaná smetana, která dodá…
Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept…
Hledáte recept, podle kterého uděláte jednoduše božský salát s červeným zelím? Pak zkuste přesně tento, je snadný, rychle hotový a co je nejdůležitější, je vynikající.…
Maso nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli. Vložíme maso, orestujeme a až se zatáhne, ochutíme Podravkou (Vegetou). Podlijeme troškou vody a…
Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i…
Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný…
V jednoduchosti je krása a u pomazánek to platí dvojnásob. Čerstvý, najemno nastrouhaný křen a nakrájenou cibulku zjemníme krémovým sýrem a zakysanou smetanou, pak už…
Bramborový guláš je jídlo z jednoho hrnce, jehož základ tvoří brambory. Pro vylepšení je možné přidat i uzeninu. Ochucuje se nejrůznějším kořením, nejčastěji mletou…
Lahodné maso připravené prakticky bez naší přítomnosti pomocí pomalého hrnce. Na výsledek se musí sice čekat, ale během přípravy se můžeme věnovat jakékoliv jiné…
Rychlý recept jídla "z jednoho hrnce", který zvládne i začátečník. Zde použité noky jako polotovar jídlo ještě zjednoduší. Smetana, slanina a sýr učiní jídlo tak sytým,…
Kuřecí maso je stálicí snad v každé kuchyni. A když je k tomu ještě jednoduchý a rychlý recept, máte o oběd či večeři vystaráno. Tradičnost kuřecí směsi zde oživí…
Připravte si s námi sytou, pikantní směs fazolí, zeleniny, klobásy a slaniny. Pokud použijete fazole hotové, konzervované, bude příprava pokrmu opravdu rychle hotová.…
Červená řepa je bohatá na vitaminy a minerály. Salát z vařené červené řepy budete mít do třičtvrtěhodiny hotový a splní svou funkci jako skvělá příloha k masu. Chutnat…
Pokud se řadíte mezi milovníky vláčných moučníků, jste tu správně. Bratislavská buchta je prolitá pudinkem a zakysaná smetana jí dodává svěží chuť. Na řezu vypadá…
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto…
Smetanové omáčce s paprikou vévodí poslední roky kuře, přitom takové vepřové je chuťově mnohem bohatější. Recept je velmi jednoduchý a lahodný. Šťavnaté plátky z kýty…
Abyste ohromili návštěvu u kávy, nemusíte v kuchyni trávit půl dne. S naším receptem dokážete vykouzlit jednoduchý, ale výborný dezert. Kakaové těsto s jemným pudinkovým…
Jeden den nachystáte, dáte marinovat a další den už jen osmahnete. Rychleji to snad ani nejde. Jemné kuřecí maso namarinujete v zakysané smetaně a směsi koření, medu a…
Pomazánka Palivec podle ČSN z roku 1964: Tvaroh vyšlehaný s pivem potřebuje čas na propojení s feferonkami
Jak na bramboráky plněné masem, sýrem či zeleninou? Těsto musí být hustší než obvykle, náplň obalená moukou bude skvěle držet
V USA povolili prodej masa vypěstovaného v laboratoři z buněk živých zvířat. K dostání bude zatím jen v luxusních restauracích