Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
Recept ještě nebyl hodnocenHlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Na oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna. Orestujeme a osolíme a opepříme.Přidáme nakrájený pórek a žampiony.Chvilku restujeme za…
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
Do mixeru postupně vložíme na kostky nakrájený salám Junior, na větší kostky nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo, 1 polévkovou lžíci plnotučné hořčice, lučinu a necháme…
Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, naklepeme a nařízneme několikrát okraj, aby se nekroutilo při smažení (může být pak i grilované). Plátky okořeníme, osolíme a…
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru). Dále přidáme několik…
Upečeme palačinky a necháme vychladnout.Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli a vložíme maso. Okořeníme.V cedníku spaříme pórek a na plátky pokrájené žampiony, přidáme…
Upečeme palačinky a necháme vychladnout.Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli a vložíme maso. Okořeníme.V cedníku spaříme pórek a na plátky pokrájené žampiony, přidáme…
Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a…
Sladké Dobošové řezy, skládající se z piškotových plátů, které jsou promazané čokoládovým krémem a polité polevou, mají svůj původ v Maďarsku. Jejich chuť je opravdu…
Květáková polévka s pórkem a pečeným česnekem obohatí váš jídelníček novou kombinací chutí. Česnek totiž po upečení ztratí svou ostrost a získá nasládle oříškovou chuť.…
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme na oleji, přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a zasypeme bazalkou. Do hotové směsi vsypneme trošku…
Kuřecí prsa nakrájíme na soustové kousky. Do misky si uděláme marinádu z vajíčka, kari, zázvoru, sojové omáčky, oleje, solamylu, pepře a soli, promícháme a do ní…
Mírně naklepaká žebírka po stranách nařízneme.Na nakrájené rozpuštěné slanině na orestujeme cibuli, přidáme a orestujeme maso.(Maso můžeme vytáhnout, já ho dám na stranu…
V kastrůlku si rozpustíme máslo, na něm osmažíme drobně nakrájenou cibulku, na kterou nalijeme rozšlehaná osolená a opepřená vajíčka se smetanou, mícháme až nám ztuhnou.…
Brokolici omyjeme, rozebereme na menší růžičky a vložíme do hrnce. Přisypeme mražený hrášek a vše zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené, ale ne více. Necháme na…
Zeleninu pokrájíme na kusy, cibuli na čtvrtky, stroužky česneku neloupeme. Vše v míse rukama promícháme s olejem, solí, balzamikem a odrhnutými bylinkami a dáme na plech…
Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme.Poté přidáme olej a…
Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Poté vývar slijeme do jiné nádoby a květák rozebereme na růžičky.V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme na…
Na másle orestujeme cibuli, přidáme fazolky a spolu s cibulí osmahneme (3-4 minuty). Zalijeme vývarem, přidáme koření a pomalu vaříme.Po 5 minutách přidáme oloupané a na…
Květák nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně nakrájenou cibuli necháme na másle zezlátnout, přidáme květák a nakrájený pórek. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Kdo…
Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, použijeme koření gyros a trochu papriky, majoránky a zakápneme olejem, takto naložené maso necháme v lednici (já…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Místo ležáků frčí ejly. Proč jsou svrchně kvašená piva v poslední době tak oblíbená?
Sendviče s okurkou milovala královna Alžběta II. Podle originálního receptu musí nejdřív okurka pustit vodu, pak se ochutí mátou
Retro okénko: Hermelín stával v minulosti jen 3 Kčs. Na slavném sýru s bílou plísní na povrchu si pochutnáváme již téměř 80 let