Zapečené brambory se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenZbyly vám uvařené brambory ve slupce? Výborně! Máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné a skromné, leč velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zbyly vám uvařené brambory ve slupce? Výborně! Máte šanci udělat luxusní přílohu k masu nebo samostatné a skromné, leč velmi chutné jídlo. Nikdo ani nepozná, že je…
V cukrárně mají dobré věnečky, nicméně ty domácí jsou nesrovnatelně chuťově lepší. Vyzkoušejte tento žloutkový krém, který je hustý, nedělá hrudky a nadbytek můžeme dát…
Rajská omáčka nás v nejrůznějších podobách provází už od mateřské školky doslova po celý život. Udělat dobrou rajskou je ctí každé kuchařky a proto každý recept je jiný,…
Pokaždé nemáme čas nebo chuť trávit hodiny v kuchyni. Potom přijdou vhod recepty, kdy trouba pracuje za nás. Jedním z nich jsou pečená kuřecí stehna zámecké paní. Jsou…
Brambory oloupeme a nakrájíme, nejlépe na stroji, na tenké plátky asi necelý centimetr hrubé.Formu, kde budeme zapékat, vymastíme. Na pánvi na oleji zesklovatíme cibuli…
Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Plátky vložíme do vymazaného pekáče, zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí a jarní cibulkou.…
Na másle podusíme listový špenát, přidáme smetanu, osolíme a pepříme.Brambory uvařené v slupce oloupeme a nastrouháme.Špenát, brambory, vejce a strouhanku smícháme a…
Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka ( já dělám na V kráječi). Kotletu pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme bylinky a zprudka chvíli zatáhneme na…
Syrové brambory oškrábeme, nakrájíme na cca 5-7 mm plátky a vyskládáme do vymazaného pekáče v jedné vrstvě. Osolíme opepříme, přidáme trochu nakrájené cibule, na to…
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Drožďová pomazánka je tuzemská specialita. S tímto receptem ji zase můžete povznést o level výš. Orestujte skvělý špek, přidejte mrkev, česnek a pórek. Poté už jen…
Jedním z tradičních slovenských pokrmů podávaných na Velikonoce je hrudka nebo také syrec. Jde o sýr připravený z mléka a vajec. Jeho jemnou chuť můžeme doplnit…
Na velikonoční tabuli patří spousta různých sladkých i slaných dobrot. Koledníky určitě potěšíte kanapkami, nazdobenými jarními květy, se svěží pomazánkou z Lučiny,…
Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Vložíme na osmaženou cubuli a orestujeme. Pak zalejeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme 45-50 minut v troubě…
Hovězí zadní prošpikujeme špekem (čím více, tím lépe) maso je pak šťavnaté, a dáme orestovat na pánev s olejem. Musí se pěkně zatáhnout. (Nesolte)! Poté maso dáme do…
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a opečeme ji, pak přidáme scezené žampiony a chvilku restujeme. Pak přihodíme špenátový protlak a utřený česnek a necháme ho za…
Uvařit zvlášť rýži (může se uvařit jen se solí nebo i třeba se zel.bujonem), zelí si procedit....na pánvi orestovat na cibuli ml.maso, přidat klobásu...okořenit dle…
Změklé máslo s cukry utřete do pěny, po jednom zašlehávejte vajíčka, pozor, srazí se to, ale po přidání mouky se těsto spraví. Přidejte citronovou šťávu, postupně…
Máte chuť na guláš a zrovna vás láká i nějaká vegetariánská verze? Vyzkoušejte tento pikantní žampionový guláš. Jeho chuť vás rozhodně překvapí. Tradičně jej můžete…
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Skvělá jemná smetanová polévka z cukety. Vařená vejce a opečená slanina přidají polévce nejen na chuti, ale dodají tělu i porci bílkovin. Díky tomu vás polévka příjemně…
Příprava tohoto vynikajícího avokádového dezertu do skleničky je velmi snadná. Lahodný a osvěžující avokádový krém s lehce nasládlou, ořechovou chutí ve spojení s…
Ledvinky na smetaně jsou tradiční české jídlo, které spojuje jemně připravené vepřové ledvinky s lahodnou smetanovou omáčkou. Tento pokrm vyniká svou bohatou chutí a je…