Cuketový koláč s drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud nevíte jak zužitkovat cuketu, vyzkoušejte z ní upéct koláč, posypaný křupavou drobenkou. Cuketová náplň koláče, vonící po skořici, je díky použitému medu příjemně…
Dobrý hamburger tvoří nejen výborné maso, ale také křupavá zlatavá houska. Odměnou za trpělivost při delší přípravě vám budou jemné a vláčné housky, které z vašeho…
I když je medovník poměrně náročný na přípravu, podle tohoto receptu se vám jistě povede. Pláty medového těsta ochucené sirupem a proložené krémem z karamelového Salka,…
Podzimní slunečné dny můžeme provonět vláčným a jednoduchým mrkvovým dortem. Hrníčkové těsto doplníme o nastrouhanou mrkev, která si skvěle rozumí se skořicí. Hotový…
Tyto řezy chutnají výborně díky švestkovému kompotu, který přidáme do těsta. Po upečení je potřeme krémem z tvarohu a pomazánkového másla, polevou z Ledových kaštanů,…
Perníčky pečeme tradičně v zimě, na vánoční svátky. Avšak nejen děti je vyžadují i mimo advent. Třeba zrovna na Velikonoce můžete společně upéct várku voňavých a…
Přinášíme vám recept na perníčky, které budete mít ihned po upečení měkké. To se bude určitě hodit. Můžete je nabídnout k odpolední kávě nebo dozdobit cukrovou polevou a…
Šťavnaté řezy plné máku, jablek a jogurtu jsou skvělou alternativou k tradičním řezům. Mouka je nahrazena rozmixovanými ovesnými vločkami. Skvělou svěží chuť moučníku…
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Jemné malé dortíky, akorát tak do dětské ručky, nebo na talířek k odpolední kávě, jsou výsledkem tohoto receptu. Lahodný smetanový krém se sušenkami na povrchu kyprých…
Máte doma žitný chlebový kvásek a už nevíte, kam s jeho přebytky? Tahle úžasná voňavá čokoláda se stane elegantním řešením! Připravená je za chvilku, nevyžaduje kynutí.…
Křupavé smažené placky z kynutého těsta kupujeme na poutích jako rychlé občerstvení, můžeme je ale připravit i doma. Podáváme je obvykle s česnekem, kečupem a strouhaným…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Bob zahradní v našich kuchyních příliš nepoužíváme. Můžeme to napravit s receptem na pečené boby. Stačí je namočit přes noc a druhý den dlouze péct v troubě. Podáváme je…
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou, nebo je též můžete využít jako jedlou dekoraci. Po…
Troubu předehřejeme na 190 °C.V jedné míse smícháme mouku, cukr, ovesné vločky, pečicí prášek a sodu.V druhé míse smícháme vejce, olej, jogurt a ananasovou šťávu.Suché…
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou…
Tento domácí dezert je nejen snadný na přípravu, ale také se skvěle hodí ke každé příležitosti. Jogurt dodává chlebíčku vláčnost a lehkou kyselost, která doplňuje…
Receptů na bublaninu není nikdy dost! Vláčné těsto s bílým jogurtem doplní také špetka kurkumy, která mu dodá dokonale zářivou, až slunečnou, barvu. O osvěžující chuť se…
Neodolatelné cuketovo-perníkové muffiny, které spojují jemnost cukety s kořeněnou chutí perníku. Tyto lahodné a vláčné muffiny jsou ideální jako zdravá svačina nebo…
Příprava muffinů není žádná věda. Dle podrobného receptu zvládnou upéct vláčné banánové dortíky i ti, kteří s pečením teprve začínají. Při zakousnutí do malého sladkého…
Tato bábovka je ideální volbou pro všechny, kdo hledají alternativy k tradičním pečeným dobrotám. Tato bábovka je skvělou volbou pro celiaky, vegany a osoby s…
Může se zdát, že jde o další obyčejnou a suchou bábovku. Avšak tato opravdu klame svým vzhledem. Voní dokonale po kokosu, uvnitř je vláčná po tvarohu a díky použití…
Výborný dort, který pochází z Arménie, tvoří pláty z medového těsta, které jsou promazané jemným máslovým krémem dochuceným Salkem. Povrch posypeme rozdrobenými odkrojky…
Ochutnejte mladé víno… Ten správný čas pro svatomartinské nastává 11. 11. v 11 hodin 11 minut
Šílené chutě světových diktátorů: Mučení nepřátel jako zákusek a pomeranče místo viagry
Kukuřičný superúplněk nastartuje změny v jídelníčku. Berani vymění alkohol za zeleninový salát a Lvi zvolí dietní maso