Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Na Velikonoční pondělí nesmí chybět také bohatá odměna pro příchozí koledníky. Zajíčci z perníku jsou ideální volbou, nebo je též můžete využít jako jedlou dekoraci. Po upečení jsou hned měkcí a krásně voní po medu.
Suroviny pro 35 kusů
35 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 6 578 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,41 g |
Tuky | 59,39 g |
Vláknina | 6,10 g |
Cholesterol | 599 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 219,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníčky jsou po upečení měkké a tudíž hned k jídlu. Nesmí se ale přepéct a těsto nesmí být vyváleno moc tence.
Množství kusů je orientační, záleží na velikosti vykrajovátka. Na perníčky se mně osvědčily spíše větší tvary, než malé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2022 14:52
Marie Svarcova: Děkuji moc. Zajíčci jsou hlavně pro menší vnoučata.
12. 4. 2022 07:44
líbí se mi recept a nápad je super
11. 4. 2022 18:27
Jaromira18: Děkuji.
11. 4. 2022 18:25
Moc se mi líbí.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 39 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 8 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 18 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 26 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 31 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 36 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 43 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 53 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Základní symboly Velikonoc v kuchyni: Pečeme zajíčky, beránky, kuřátka a zdobíme kraslice
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, med, vejce, mouka hladká, žloutek, voda
Velikonoční perníkoví zajíčci-hned k jídlu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVWr
4 názory