Čínské kuřecí satay
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájejte kuře na polovinu délky a pak na tenké plátky.Kousky obalte v misce se sodou. Nechte odležet 20 minut.Pak dobře opláchněte, osušte papírovou utěrkou a umístěte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájejte kuře na polovinu délky a pak na tenké plátky.Kousky obalte v misce se sodou. Nechte odležet 20 minut.Pak dobře opláchněte, osušte papírovou utěrkou a umístěte…
Zeleninu očistíme a nakrájíme cibuli najemno, mrkev na šíkmá tenká kolečka a z nich nakrájíme nudličky. Cuketu nakrájíme na širší kolečka a z nich hranolky. Zelné…
Maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Z jednoho pomeranče okrájíme kůru i s bílou slupkou a vykrájíme mezi žebry měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu. Fenykl a…
Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži…
Kuřecí paličky očistíme a povaříme do poloměkka cca 15 minut ve vodě se lžící sušené polévkové směsi (domácí nebo koupené), pokud máme domácí, přidáme sůl. Paličky…
Okurku, je-li nutné, oloupeme a odstraníme semínka. Mrkev a ředkev očistíme.Zeleninu nakrájíme na nudličky. Poměr surovin by měl být asi 1/3 z každé.Pažitku nasekáme a…
Rychlovka z kuřecích jater, která přivane trochu Asie i k vám domů. Pokud máte doma wok, je to výhra. Příprava stir-fry je vhodná zejména pro tyto pánve. Vše je spolu…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Jste-li milovníci nádechu asijské kuchyně a máte doma pár potřebných surovin, tak přibrzděte u sporáku. Na jedné pánvi orestujete maso i zeleninu. S přílohou, jakou je…
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…
Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho…
Jedním z mnoha oblíbených asijských jídel jsou jarní závitky. Závitky z tenkého pšeničného těsta naplníme bohatou náplní ze zeleniny a masa a osmažíme dokřupava. Náplň…
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami