Králík s nudlemi udon
Recept ještě nebyl hodnocenVykostěného králíka nakrájejte na velikost sousta. Ve woku rozpalte olej a maso osmahněte, zalijte polovinou vína a sójové omáčky. Duste do měkka, trvá to asi 10 minut…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vykostěného králíka nakrájejte na velikost sousta. Ve woku rozpalte olej a maso osmahněte, zalijte polovinou vína a sójové omáčky. Duste do měkka, trvá to asi 10 minut…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky nebo kostky, dáme do uzavíratelné misky. Přidáme 1/2 lžíce tandoori india, 1 lžíci oleje, 1 lžíci teriyaky a 1 lžíci sójové omáčky…
Pokud budeme používat sušené houby, nejprve je namočíme do teplé vody a krátce povaříme. Můžeme použít i čerstvé žampiony, které očistíme a nakrájíme na plátky, nebo…
Ledvinky pečlivě očistěte, vykrájejte močovody, tuk, případně odblaňte a nakrájejte na velikosti sousta. Propláchněte několikrát ve studené vodě. Zalijte vínem shao xing…
Podrobný recept vám dopřeje ochutnat skvělé jídlo z krevet na asijský způsob. Milovníci těchto korýšů určitě nezaváhají s přípravou. Vy, kteří krevety teprve chcete…
Výhodou kuřecího masa je jeho jednoduchá příprava. Zároveň se nemusí dlouho marinovat, jelikož snadno natáhne chutě koření. S tímto receptem tak připravíte skvělé…
Inspirace asijskou kuchyní dává v tomto receptu vzniknout výbornému jídlu i z jindy opomíjených zbytků sezónní zeleniny a trochy uvařené rýže. Vyzkoušejte sami doma, že…
Kdo nechce využít pestré nabídky hotových omáček, může si doma připravit tuto dobrotu sám. Stačí jen mít odhodlání a příslušné suroviny. Pokud se tak rozhodnete, podle…
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a…
Česnek prolisujeme a spolu s ostatními surovinami dobře promícháme v hladkou marinádu. Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky, promícháme s marinádou a na 12-24 hodin…
Otřete vepřovou panenku papírovou utěrkou, naložte do světlé sojové omáčky, přidejte mletý pepř a nechejte působit 1 hodinu.Připravte si omáčku z tmavé sojové omáčky,…
Zapneme troubu na 190° C. Lososa rozdělíme na 4 proužky (2 na porci). V mističce smícháme sójové omáčky, med, ocet, srirachu, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor.…
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky asi 1 cm široké. Dáme ho do misky a pokropíme světlou sójovou omáčkou, necháme stranou, než očistíme zeleninu. Chilli a česnek…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci světlé sójové omáčky, lžičku škrobu a dobře promícháme. Necháme stranou,…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a promícháme s marinádou připravenou z trošky oleje, citronové šťávy, sójové omáčky a Solamylu. V uzavřené dóze necháme přes noc…
Oběd či večeře do pár minut a takřka bez práce? Hledáte-li recept, který bude přesně tohle splňovat, našli jste jej. Kuřecí plátky zprudka opečené na pánvi, na které pak…
Zeleninová směs má v naší kuchyni velmi široké možnosti uplatnění. Můžeme jí podávat s přílohou jako hlavní jídlo nebo jí použít jako základ pod maso. Zcela jistě jí…
Při chystání dokonalých kuřecích plátků nám umí zbýt nějaké odřezky. Díky tomuto receptu je můžeme zpracovat v jednoduchý a chutný pokrm. Mix asijských omáček dodá masu…
Salátové listy opláchneme, odstředíme nebo necháme okapat. Listy zvolíme jaké máme rádi, dala jsem listy ledového salátu, římského salátu, čekanky a rukoly.Kuřecí řízek…
Restované šťavnaté kousky kuřecího masa ve sladkokyselé a lehce pálivé omáčce. Chuť asijské kuchyně je znatelná, osvěžují ji kousky ananasu a pikantnost dodávají chilli…
Ochutnejte toto jednoduché a rychlé zeleninové jídlo, které můžete podávat jako samostatný pokrm nebo přílohu k masu. Vše připravíte během chvilky na pánvi. Lilek a…
Lahodnou zeleninovou směs v omáčce provoněné tymiánem připravíme během chvilky. Vychutnáme s v ní pestrou směs zeleniny a žampiony. Kromě aromatického tymiánu pokrm…
Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kusy, třeba osminky. Osolíme, posypeme kořením a přidáme pár kapek oleje. Necháme cca 30 minut odležet.Poté rozpálíme olej, cibuli…
Okurku nakrájíme asi na 3 mm kolečka a pak ještě na nudličky.Nastrouháme trochu zázvoru a česneku, přimícháme k okurce.Zalijeme pár kapkami octa, oleje a sójové omáčky…
Pivní vrabci: Obměna klasiky překvapí výraznou šťavnatostí. Měkké masíčko chutná s tradičním knedlíkem a zelím
Konečně si můžete pochutnat i na "nezdravých" jídlech bez výčitek!
Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tento legendární vajíčkový salát do našeho hotelu chodí i Jiří Bartoška