Králík na zelenině v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran …
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem. Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Při přípravě vepřové pečeně se občas stane, že je maso příliš suché. Díky delší přípravě v pomalém hrnci se toho ale nemusíte obávat. Šťavnaté maso s výbornou šťávou…
Dostali jste chuť na pořádnou porci vydatného hovězího masa? Kližka je to pravé. A bude i brzy na stole, když využijete tlakový hrnec. Dolaďte chuť špekem, pivem,…
Silný kuřecí vývar z křídel provoněný slaninou a divokým kořením chutná výtečně. Díky štědré porci nudliček tato polévka opravdu zasytí. Nudličky uvaříme zvlášť, aby…
Na vydatném vepřovém ragú si jistě pochutnáte. Měkké a šťavnaté maso v červeném kysaném zelí dobře doplňuje opečený špek a chilli papričky, které dodají jídlu trochu…
Oblíbená chuť segedínu v nové podobě! Masové koule v kysaném zelí spojují šťavnaté masové kuličky s lahodnou smetanovou omáčkou a kyselým zelím. Ideální pro ty, kdo…
Kdo by neměl rád mladou kachničku, s dozlatova upečenou křupavou kůrčičkou. Před pečením nezapomeňte dovnitř kachny vložit jablko a cibuli, které zajistí, že kachna bude…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…
Chybí vám nápad co uvařit k nedělnímu obědu? Prošpikované a předem naložené maso, upečené doměkka a podávané se smetanovou omáčkou krásně vonící po celeru, může být…
Na sádle s na nudličky nakrájeným špekem necháme volně smažit cibuli, kterou jsme nakrájeli a prosypali PL mouky. Do sypkého těsta přidáme zbytek mouky, vypracujeme…
Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a…
V hlubší pánvi na rozehřátém oleji osmažíme do zlaté barvy na drobné kostičky pokrájenou slaninu se špekem. Z tuku vytáhneme a odložíme na později. Uvařenou bramboru…
Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2pláty na plnění tak, že ostým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po…
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Podlejeme vodou…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní nakrájený špek a na kousky nakrájené vepřové maso a houby. Vše osolíme. Maso a houby osmahneme a pak podlijeme vodou. Dusíme vše…
Krkovici naklepeme,osolíme,opepříme,okmínujeme a zlehka posypeme gril.kořením(nemusí být),položíme na rozpálenou pánev s olejem a z horní strany poprášíme moukou.Opečeme…
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin. Na lžíci oleje necháme…
Jen těžko bychom hledali další potravinu, která obsahuje tolik kvalitních bílkovin, vlákniny a dalších tělu prospěšných látek. Podle tohoto receptu si připravíte…
Recepty spojené s rodinnými zvyky bývají ty z nejoblíbenějších. Kavalírské kostky jsou výborným a rychlým masitým jídlem z vepřové plece. Výborně dochucené a zahuštěné…
Máte - li možnost ochutnat divočáka, neváhejte. Bez obav ho připravte podle našeho receptu. Maso je vynikající, alkohol při marinování umožní masu zkřehnout. Pečená…
Sekaná je jednoduchým pokrmem z mletého masa. V tomto receptu necháme šišku masa péct v pomalém hrnci. Na základ pod maso použijeme cibuli a chuťově výrazný celer.…