Cizrna z jihu Čech (příloha)
Recept ještě nebyl hodnocenCizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme. Ve větším…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme. Ve větším…
Osmahneme cibuli, jakmile se trochu zatáhne, přidáme nakrájený špek, poté osolené a opepřené maso (nesolíme tolik, protože špek je sám o sobě slaný). Až se zatáhne maso,…
Králíka rozporcujeme, řádně prošpikujeme, osolíme a pokmínujeme, klademe do pekáčku a přidáme uzený bůček.Přidáme sádlo, na větší kusy nakrájenou cibuli, snítku…
Vepřová líčka odblaníme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a rozkrojíme na čtvrtiny. Opepříme a osolíme, dáme do hluboké pánve s rozehřátým sádlem. Necháme ze všech…
Do hluboké rozehřáté pánve dáme na kostičky nakrájený špek a necháme pustit tuk.Přidáme olej a cibuli nakrájenou na měsíčky. Jakmile cibule začne zlátnout přidáme česnek…
Sušené hříbky napěchujeme (dala jsem jich hodně) do hrnku o objemu 500 ml, zalijeme studenou vodou a necháme odstát (nechala jsem přes noc).Maso nakrájíme na sousta,…
Předem namočíme sušené houby.Do kastrolu dáme na kostičky nakrájený špek a necháme rozškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a trochu oleje.Orestujeme a přidáme nakrájená…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozmarýnem.V kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Cibuli…
Vepřovou plec si prokrojíme na plát (můžeme požádat i u řezníka) a přes fólii (mikroten) řádně naklepeme. Pak maso osolíme,opepříme a potřeme slabší vrstvou hořčice.…
Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na půlkolečka. Do hluboké pánve dáme rozehřát máslo a cibuli opečeme dozlatova. Očištěné maso nakrájíme na kostky, osolíme,…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin. Na lžíci oleje necháme…
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Králičí hřbety opláchneme, osušíme. Osolíme ze všech stran a posypeme kořením na králíka a necháme odpočinout. V pánvi se silným dnem na špeku orestujeme z obou stran …
Na lžíci sádla osmahneme krájený špek a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přihodíme kostky masa, osolíme, opepříme a také osmahneme, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vývarem…
I tak jednoduchá záležitost z několika surovin, jako je hlávkový salát s opečeným špekem, vás může příjemně překvapit svou chutí. Sladkokyselou zálivku z octa převaříme,…
Za pomoci pomalého hrnce můžete připravit skoro bez práce výborný nedělní oběd, například hovězí krk se smetanovou omáčkou z celeru a cukety. Maso se bude krásně…
Lahodná krémová polévka z bílých fazolí, se smetanou a krutonky z žitného chleba. Výtečná, sytá a vonící po česneku. Bude skvělou večeří za chladných dní. Žitný chléb se…
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách je lahodná kombinace tradičních chutí a moderní lehkosti. Šťavnatá vepřová plec pečená s jablky získává jemně sladkou…
Bedly nakrájíme na větší kousky, špek a cibuli na kostičky.Špek vyškvaříme a přidáme cibuli a kmín. Restujeme dozlatova. Ke konci přidáme větší část česneku nakrájeného…
Tento pokrm z brambor a masa připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Navrstvíme na sebe tenké plátky brambor, nakrájené cibule, marinovaného masa, špeku nebo slaniny a…
Kuře omyjeme, posolíme ze všech stran a položíme do pekáčku. Na pánvi rozpustíme špek a kuře jím polijeme. Obložíme máslem a okořeníme. Necháme zvolna péci asi hodinu.…
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný, a jako…
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme pevné těsto, zformujeme knedlíky a ty uvaříme v osolené vodě. Na suché pánvi osmahneme špek nebo anglickou, pak cibuli (do voňava…