Ořechové hřebeny
Recept ještě nebyl hodnocenPROGRAM TĚSTO Vyválíme placku, nakrájíme na obdélníčky, potřeme náplní, zavineme a válečky na vnější straně 3–5 cm nařízneme, stočíme do tvaru rohlíčků.Necháme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
PROGRAM TĚSTO Vyválíme placku, nakrájíme na obdélníčky, potřeme náplní, zavineme a válečky na vnější straně 3–5 cm nařízneme, stočíme do tvaru rohlíčků.Necháme na…
Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem…
• Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. • Mixujeme 2 – 3 minuty • Takto vyrobenou šlehačku dáme do…
Připravíme zeleninový vývar, osolíme, vybereme zeleninu a dáme stranou. Pokud nemáme čas, můžeme použít bujón v kostce. Pak začínáme od 2. kroku.Zeleninu očistíme a…
Suroviny na těsto zpracujeme na hladkou hmotu a dáme na 20 minut odpočinout do lednice.Nastrouhaná jablka nahrubo dáme dusit - jen asi 1/4 hodiny, aby se v nich…
Pokud potřebujete nahradit majonézu něčím bez vajec, vyzkoušejte tuto falešnou majonézu, kterou připravíte ze zakysané smetany, hořčice, oleje a brambory. Použít ji…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Orestujeme. Z kuřecích srdíček…
Cibulové kroužky: 1) Nakrájenou cibuli dáme na 5 minut do studené vody. Poté obalíme v mouce smíchané s kořením. Poté namáčíme do podmáslí s rozšlehaným vejcem, solí a…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Kuřecí špalíčky s pikantní šťávou, vonící kořením s malými brambůrky a zeleninou, to je sen každého milovníka dobrého jídla. Pomalý hrnec vám tuto lahůdku nachystá…
Omáčka podobná smetanové zeleninové "svíčkové" omáčce. Jenom místo masa zkuste pro jednou použít játra. Uvidíte, že tato změna mile překvapí. Je to velmi chutná a…
Sněhové pusinky jsou lehké jako pírko. Plněné lahodným malinovým krémem ze zakysané smetany a jogurtu se jen rozplynou na jazyku. Ozdobíme je trochou krému, malinou a…
Zeleninových salátů není nikdy dost. Zvlášť v létě, kdy na dlouhé vaření není tolik chuti, ale čas jídla už se blíží. Lehký salát s masem tuňáka bude dílem pár minut a…
Receptů na pomazánky všeho druhu existuje nespočet. Přidáme vám k nim tedy další do sbírky. Hlavní roli v této lahůdce hraje tentokrát červená řepa. Navíc je pomazánka…
Tento salát je podle autorky již taková malá příprava na Vánoce. Výborně se jím potírají i chlebíčky. Salát podávejte se smaženým kuřecím řízkem nebo na na vánoce s…
Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto. Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby…
Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme…
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta lehce vmícháme ostatní suroviny a dáme do máslem vymazané a…
Vyloupneme avokádo a dáme ho do misky spolu s tvarohem a lučinou, přidáme na drobno pokrájený nebo prolisovaný česnek a nakrájenou jarní cibulku i s natí (část naťe…
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně…
Předem si oloupeme cibuli a mrkev. Cibulku nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na struhadle na hrubo. Připravíme pánev, na kterou dáme trochu oleje. Rozpálíme a…
Peče celá země: Jak na dokonalý palačinkový dort? Porotci prozradili, co je zásadní
Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka a herečka Ljuba Hermanová ráda vařila a na její houbové karbanátky se stávaly fronty
Coco Chanel věřila, že víno a kaviár ji udrží věčně mladou. Ujížděla na horké čokoládě a občas si dala francouzskou cibulovou polévku