Kuřecí nugetky v banánovém těstíčku s ananasovou salsou
Recept ještě nebyl hodnocen1. Oloupaný ananas, červenou cibuli, chilli papričku zbavenou semínek a čerstvé lístky máty nasekáme najemno. Smícháme, přidáme limetkovou šťávu, kůru, promícháme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Oloupaný ananas, červenou cibuli, chilli papričku zbavenou semínek a čerstvé lístky máty nasekáme najemno. Smícháme, přidáme limetkovou šťávu, kůru, promícháme,…
Mrkvu a jablká nastrúhame najemno každé zvlášť.Slivky rozmixujeme s 2 lyžicami nastrúhaných jabĺk na lepkavú pastu.K slivkám pridáme mrkvu, zvyšné jablká, nasekané…
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibulku nasekáme na nudličky. Papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec a semínka a nakrájíme ji na nudličky. Stejně na nudličky…
Mäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Z ingrediencí smícháme marinádu, do které vložíme křídla a necháme cca 2 hodiny odležet. Pak zprudka křídla opečeme a následně podusíme do měkka asi 15 min. Vyndáme…
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.Připravíme okurku. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme…
Vývar: Do většího hrnce dejte zázvor nakrájený na tenké plátky, řasu kombu a sušené šitake. Zalijte 2 litry vařící vody a přikryjte pokličkou. Nechte asi půl hodiny…
Diamantové rybky umyjeme a do misky pripravíme marinádu z citrónovej trávy, galangalu (ovocný zázvor), kafirových lístkov, chilli a čerstvých byliniek: koriander a…
V misce rozmačkáme sardinky i s olejem. Šmakoun a vejce nastrouháme na středně hrubém struhadle, přidáme bylinky a koření. Vše pečlivě vymícháme, dochutíme limetkou a…
V míse si smícháme mouku, oba cukry, prášek do pečiva, kokos, kokosový pudink. Přidáme vejce, rozehřáté máslo mléko a nastrouhaná jablíčka, která jsme promíchali s kůrou…
Smícháme šťávu z jednoho pomeranče, pár kapek limetky, sůl, pepř. Mečouna do této marinády vložíme a marinujeme po obou stranách aspoň 1 hodinu.Ve wok nebo jiné podobné…
Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, postupně k nim přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a limetkovou kůrou. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh a…
1) Vložte kuře do nekovové mísy a vetřete do něj sůl a citronovou šťávu. Přikryjte a nechte 30 minut marinovat. 2) Rozehřejte wok na středním ohni a poté přidejte…
Rajčata, koriandr, cibuli, papričku a česnek nakrájíme nadrobno. V misce dále smícháme všechny nakrájené ingredience spolu se zbytkem surovin a necháme minimálně na dvě…
Troubu předehřejeme na 180st. Žervé smícháme v mističce s lžící Fanty a moučkovým cukrem.V další misce si smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. V kastrůlku si…
Měkkou dužinu avokáda rozmixujte. Vyšlehejte máslo s krupicovým i vanilkovým cukrem šlehačem do pěny a zapracujte dužinu avokáda. Do základu postupně zašlehejte vejce…
Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně.…
Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou šťávu a stáhneme z ohně.…
Všetky suroviny dáme do mixéra a zmixujeme dohladka.Ak chceme omáčku redšiu, pridáme viacej oleja.Používame ako klasickú majonézu na zeleninové šaláty, na cestoviny, ale…
Lososa pokapejte limetovou šťávou a nechte odstát. Do hmoždíře vložte lístky estragonu, nakrájený česnek, špetku soli, limetovou šťávu a pár kapek olivového oleje.…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Semínka z kardamonu rozdrtíme v hmoždíři. Ovesné vložky rozsekáme nadrobno, vložíme do misky, přidáme obě…
Cibulky a pórek nakrájíme našikmo, žampiony na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, kari pastu a promícháme. Necháme maso zatáhnout. Přidáme čočku,…
Osušený filet zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme hodinu marinovat. Poté filet umyjeme ve studené vodě a osušíme.Ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky.…
Zeleninu-mrkvu, cibulu, papriku pokrajame "V" krajacom na zapalky, paradajku rucne na jemno. Kuracie prsia pokrajame na mensie kusky, pokorenime, posolime, pokvapkame…
Segedín s domácím knedlíkem: Papriku přidejte ve správnou chvíli a hotové jídlo nechte uležet
Jak na andělsky nadýchaný perník na plech: Božsky vláčnou a voňavou chuť zajistí marmeláda i správný kypřicí prášek
Granola nemusí být jen sladká. Slané variantě dodá chuť pár kapek tabasca nebo parmezán a na mlsání je zdravější než chipsy