Domácí pomerančová granola s hořkou čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenRozpustíme máslo a smícháme s pomerančovou šťávou a sirupem. Nalijeme na vločky a promícháme. Postupně přidáme i zbytek surovin, kromě čokolády.Směs vysypeme na plech s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozpustíme máslo a smícháme s pomerančovou šťávou a sirupem. Nalijeme na vločky a promícháme. Postupně přidáme i zbytek surovin, kromě čokolády.Směs vysypeme na plech s…
Utřeme vejce s cukrem,zašleháme povolené máslo a postupně přidáme tekuté suroviny a nakonec sypké... Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 20 minut. …
V misce smícháme omáčku hoisin, sójovou omáčku, pomerančovou kůru a šťávu. Maso nakrájíme na kostičky o hraně asi 3 cm a vložíme do připravené marinády. Dobře promícháme…
Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa…
Zpracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout.Těsto rozválíme na slabou placku a kulatým tvořítkem o průměru 4 - 5 cm, vypichujeme kolečka. Potřeme bílkem a do středu…
Mrkev oškrábeme, na struhadle ji nastouháme najemno. Banán nakrájíme na kolečka a přidáme k nastrouhané mrkvi.Přilijeme džus a vše důkladně rozmixujeme.
Do šejkru s ledem dáme všechny suroviny, protřepeme a nalijeme přes sítko do sklenice s ledem. Ozdobíme mátou.
Troubu předehřejeme na 180°C a pod rošt v troubě postavíme malý hrnec s vodou. Pára vznikající během pečení zamezí praskání a vysušení piškotu. Formu na koláč/dort…
Do food procesoru nebo mixéru dejte pomeranč zbavený slupky a pecek, krupicový cukr, šťávu z citronu, vejce, med a rozpuštěné máslo. Vše společně rozmixujte. Jde o to,…
Nejdříve si připravte krém, aby se stihl vychladit. Kostky kandovaného zázvoru nastrouhejte na jemno a vsypte do větší mísy. Čerstvý zázvor oloupejte a nastrouhejte na…
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem ušleháme. Pak těsto vlijeme do menšího pekáčku, který vyložíme pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby…
Do mísy dáme vločky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme 10 minut odležet. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme ještě 20 minut odležet.Na plech s pečícím…
Patizon jsem oloupala, zbavila semínek a nakrájela na menší kousky. Poté jsem ho přendala jsem do zapékací misky, společně se 4 stroužky česneku, majoránkou,…
Paradajky nakrájame na kocky, pridáme sekanú 1 cibuľu, polovicu nasekaných feferóniek a kukurice, sekanú vňať, šťavu a sekaný cesnak. Okoreníme tabaskom, soľou a korením…
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli…
Ovesné vločky smícháme s pomerančovou šťávou a medem a necháme chvíli odležet. Jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme, přidáme k vločkám s ostatními…
Cibuli pokrájím na velmi jemno, nebo možná ještě lépe postrouhám na strouhadle. Zesklim na přepuštěném másle. Přidám očištěnou a na talárky pokrojenou mrkev, sušené…
Saláty opereme, necháme okapat, natrháme na kousky. Cibuli pokrájíme na kolečka, okurku omyjeme a rozkrájíme do salátové mísy. Na zálivku smícháme hořčici, sůl, pepř,…
Očištěná, vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na velikost soust. V malé misce smícháme sezamový olej, vejce, sójovou omáčku, škrob a prošleháme vidličkou do konzistence…
Cukr, olej a vejce trochu rozšlehat a přidat nastrouhanou mrkev, kůru, rozinky.Mouku, prášek, koření prosít do řídkého těsta. POZOR! Těsto musí byt řidké.Těsto nalijeme…
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran…
Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a…
Tresku osuším, osolím, opepřím a opeču na másle zprudka z obou stran. Přendám na pekáček.Oloupaný meloun nakrájím na kostky, oloupaná rajčata na dílky. Přidám k tresce,…
Venku je pořádné vedro a na smetanovou zmrzlinu nemáte chuť? Máte-li doma výrobník zmrzliny, postačí jen citronová a pomerančová šťáva, voda, cukr a vaječný bílek.…
Královské chutě: Vévodkyně Camilla miluje vejce, nevyhýbá se česneku a jednou týdně musí mít tohle pečené kuře
Josef Maršálek vylepšil italský „mafiánský“ koláč o hrušky: Je extrémně šťavnatý a intenzivně voní čokoládou s ořechy, říká cukrář
Nejlepší digestoře v high-tech stylu: Vypadají jako klenoty a ještě se samy zapnou!