Řízky z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenAsi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je…
Receptů na bramboráky jsou stovky. Každá kuchařka pokládá ten svůj za nejlepší a taky záleží na zvyku každého z nás. Přesto je dobré si občas zkusit něco nového, co vás…
Cuketová sezóna je v plném proudu, pojďme si z této zdravé zeleniny připravit chutné a křupavé karbanátky. Placičky provoněné česnekem a obohacené nastrouhaným sýrem…
Mouku, cukr, olej, mléko, prášek do pečiva vložíme do mísy a dobře promícháme. Polovinu směsi vlijeme do formy vysypané strouhankou. Do druhé poloviny směsi přidáme…
Květák a brokolici rozděláme na menší kousky, omyjeme a dáme vařit do vody na 10 minut.Zatím si nastrouháme rohlíky do mísy a zalejem mlékem, necháme chvíli pracovat aby…
Cibuli nakrájíme najemno a přidáme se všemi ingrediencemi k masu. Vse pořádně promícháme tak, aby směs byla co nejjemnější. Z masa děláme válečky cca 15 cm dlouhé. Když…
Sezóna cuket je v plném proudu. Máte jich tolik, že nevíte co s nimi a přidáváte je snad úplně všude? Nejlépe si cuketu vychutnáte v jednoduché úpravě. Usmažte si ji…
Maso důkladně smícháme s vejcem, šalotkou nakrájenou najemno, solí, pepřem, paprikou a nasekanou petrželkou nebo libečkem. Necháme chvíli odpočinout.Hermelíny rozkrojíme…
Zpěnit cibuli, přidat rozdrobené droždí, nechat rozpustit a zezlátnout (míchat) a nechat zchladnout. Po vychladnutí vmíchat vejce, mouku, strouhanku, česnek, koření a…
Máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně všleháme vejce, sůl, nastrouhanou citr. kůru a část citronové šťávy. Poté přidáme prosátou mouku s pudinkem…
Jedním ze symbolů jara je zelená barva, která by se podle tradice měla objevit na velikonoční tabuli. Připravte si proto nádivku s bylinkami a šunkou. Uvnitř nadýchaná,…
Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…
Jistě vás překvapí, jak křehké tyto řízky jsou a to díky naložení v jogurtu. Určitě si na nich pochutná celá rodina a oceníte i rychlou a nenáročnou přípravu. Řízky…
Křehký jablečný závin ze šlehačkového těsta vás překvapí svou jemností a bohatou jablečnou náplní s rozinkami a ořechy. S těstem se výborně pracuje a je rychle hotové.…
Jablková buchta v sobě ukrývá chuť kokosu a rozinek. Připravíte ji jednoduše smícháním surovin v míse a po upečení v dortové formě stačí nechat vychladnout a můžete…
Maso dáme do mísy, přidáme drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, škrob, pepř podle chuti, osolíme a dobře promícháme.Z hmoty tvoříme placičky, které obalíme ve…
Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10-12 minut.Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou,…
Mleté maso, vejce, strouhanku, sůl a pepř promícháme a vytvoříme kuličky.Cibuli osmahneme dozlatova a promícháme s rajčaty.Zalijeme vývarem a přidáme vařit kuličky, nové…
Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 až 7 minut. Po vyjmutí osolíme a…
1) Dáme vařit Salko na 1,5 hodiny!! 2) Vymastíme plech, na to dáme dortové oplatky tak, abychom pokryly celé dno. Poté děláme těsto: utřeme žloutky s cukrem, poté…
Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.Z vypracovaného těsta…
Když už nás nebaví smažený květák ani květákový mozeček, dojde na květákové placičky. Je to proto, že přidáním různého koření nebo sýra může náš být pokrm pokaždé jiný.…
Obrácené řízky, obalené ve vejci a mléce, krátce osmažené na pánvi a dopečené v troubě, jsou křehoučké a voní po česneku. Anglická slanina jim dodá šťavnatost a pokud…
V misce si rozkvedláme vejce, přidáme 3 lžičky strouhanky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, aby nevznikly žmolky.Na pánev dáme trochu oleje a chvilku počkáme, až…
Dopřejte si bramborák bez žlučníkového záchvatu! Jde to, jen vědět, jak na to
Šéfkuchař Tomáš Popp míří s kuchařskou reprezentací na olympiádu: Naší silnou stránkou je improvizace, vtipkuje
Bůček v kysaném zelí: Šťavnaté jídlo z jednoho hrnce dokonale propojí chutě obou ingrediecí a prospěje mu i černé pivo