Řízek v utajení
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Maso vyjmeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Maso vyjmeme a…
Kousek změklého másla, přidat ostatní přísady, dle potřeby opatrně přidat strouhanku, pár kapek Worcesteru (kdo chce, může přidat trochu pepře).Utvořit malé karbanátky,…
Z tuňáka slijeme šťávu a dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou, přidáme mozzarellu, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle.Dále přidáme vejce, hořčici, prolisovaný…
Mouku smícháme se sodou, přidáme pokrájenou uzeninu, bylinky, jedno vejce, mléko a strouhanku. Zamícháme. Těsto necháme asi 8 minut odpočinout.Mokrou rukou uděláme dvě…
Tlačenku obalíme v trojobalu a smažíme jako řízky do zlatova. Uvařené brambory rozšťoucháme se škvarkama, dochutíme solí. Posypeme smaženou cibulkou nebo podáváme s…
Vzal jsem asi něco přes půl kila mletého masa, na kostky nakrájel půl housky pletýnky, rozkrájel ji na kostečky, přelil silným slepičím vývarem a nechal ho do housky…
Ovocné knedlíky patří k oblíbeným letním pokrmům. Připravené z různých těst, plněné ovocem ze zahrádky, mohou být pokaždé jiné. Vyzkoušejme je třeba z pevnějšího…
Jednodušší a lepší už to snad být nemůže, což zejména milovníci "smažáku" jistě ocení. Netekoucí a do zlatova vysmažený. Takový je tento sýr, který při přípravě…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Sekaná je jednoduchým pokrmem z mletého masa. V tomto receptu necháme šišku masa péct v pomalém hrnci. Na základ pod maso použijeme cibuli a chuťově výrazný celer.…
Sekaná je jednoduchým pokrmem z mletého masa. V tomto receptu necháme šišku masa péct v pomalém hrnci. Na základ pod maso použijeme cibuli a chuťově výrazný celer.…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Květák má tisíc a jednu možnost přípravy. Třeba tyto výborné smažené placičky z našeho receptu. Díky sněhu z bílků jsou kypré, šunka a koření s jarní cibulkou je ochutí.…
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské…
S počátkem jara přichází čas medvědího česneku, který je díky výrazné vůni a chuti velmi oblíbený. Skvěle chutná například v masových kuličkách, které snadno připravíme…
Pokud máme na zahrádce bohatou úrodu cuket a už nevíme co s nimi, nastal čas je obalit v sýrovém těstíčku. Je to rychlé a výborné. Takto připravené je můžeme usmažit,…
Chystáte pro rodinu kuřecí prsa, ale nebaví vás fádní úpravy, které točíte stále dokola? Vyzkoušejte šneky z kuřecího masa. Vypadají lákavě, zajímavě a skvěle chutnají.…
Už vás nebaví připravovat klasické kuřecí řízky? Usmažte si plněné kuřecí rolky. Křupavé masové roládky, plněné sýrem a pikantní zeleninovou směsí se slaninou vás…
Z jablečných moučníků se snad největší oblíbenosti těší jablečné záviny a štrúdly. Náplň do závinu můžete nakombinovat čistě dle vašich chutí, k jablíčkům můžete přidat…
Ochutnejte toto jednoduché a lahodné zeleninové jídlo, které dobře zasytí. Kombinace brokolice a čedaru chutná báječně a jemný bešamel se do zapékaných jídel skvěle hodí…
Rýžový nákyp je oblíbený sladký oběd či večeře pro malé i velké. V tomto receptu je rýžový nákyp připraven se švestkami, s vůní vanilky, másla, čokolády a ořechů.…
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Slijeme a propláchneme studenou vodou. Pak jí drobně posekáme a vložíme do mísy. Pokrájíme drobně anglickou slaninu a přidáme k…
Kuracie mäso osolím, okorením, ponatieram majonézou. Obaľujem v strúhanke. Uložím na plech - poolejovaný, alebo použijem peč. papier. Pečiem do zlata. Počas pečenia raz…
Kuřecí prsa chutnají skvěle, občas jsou ale příliš suchá. Když do nich vložíme zajímavou náplň, budou chutnat ještě lépe. Použít můžeme například voňavou směs čerstvých…